Australske Giniversity Botanical Gin er en meget usædvanlig gin, men ginnens mange lokale ingredienser kan give nogle eminente Gin & Tonics.
Giniversity Gin-serien har længe været en af Australiens mere kuriøse ginbrands. Produceret af Margaret River Distilling Company midt i et af landets mest anerkendte vinområder i Australiens sydvestligste hjørne, er Giniversity først og fremmest farverige
etiketter og ejendommelige opskrifter spækket med lokale, australske ingredienser. Og selvom der på alle måder er skruet alt for meget op for charmen på alle seriens ginner, så fungerer det på mærkværdigvis rigtig godt(!)
Jeg er i den grad faldet for Giniversity Botanical Gin – især pga. brugen af det stærkt aromatiske sandeltræ (kaldet Sandelwood på engelsk), der virkelig kan peppe en gin op. En ingrediens der også anvendes i en anden af mine absolut yndlingsginner, The Melbourne Gin Company.
Udover sandeltræ og den obligatoriske enebær finder man desuden yderligere tre meget aromatiske ingredienser: boronia-blomst, citrusbladet lemon myrtle og den nok meste australske ingrediens af dem alle, eukalyptus. Og det er, som udtrykt ovenfor, på mærkværdigvis rigtig godt!
Men hvordan skal man så anvende denne super-aromatiske, australske gin? Jo, nu skal du bare se:

1) Den uimodståelige
Der findes ikke et bedre match til Giniversity Botanical Gin end friske, solmodne jordbær. Ligesom vi danskere ser jordbær som noget ærkedansk, så ser australierne jordbær som noget ærkeaustralsk. Og det er som om, Margaret River Distilling Company havde netop jordbær i tankerne, da de designede Giniversity Botanical Gin.
Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Fever-Tree Indian Tonic og pynt med en håndfuld solmodne jordbær i skiver. Og husk masser af is!
2) Den sommerlige
en blomstrede boronia er faktisk ret tydelig i Giniversity Botanical Gin, og kan man finde friske lavendelkviste hos blomsterhandleren, har man alle forudsætninger for at fremhæve ginnens blomsterede noter på bedste vis.
Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Capi Dry Tonic, et par skiver lime og en kvist af lavendel på toppen. Og husk masser af is!
3) Den friske
Smagsmæssigt ligger rosmarin ret tæt på enebærrenes fyrrenålenoter. Rosmarin har en mere aromatisk og fed fyrrenålenote, der faktisk klæder Giniversity Botanical Gin utrolig godt. For at det ikke skal blive alt for urtet, kan man tilføje et skiver citronskal. Det aktiverer ginnens friske eukalyptus – en smag der minder lidt om mentol.
Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Fever-Tree Mediterranean Tonic, og pynt med en kvist af rosmarin og et par skiver citronskal.
God fornøjelse!

Er lige kommet hjem fra AU, har været et smut forbi Margaret River, og ja denne gin er fænomenal. Også bare med en skive frisk citron plukket i haven, toppet med danskvand. Hvis du ikke kender Four Pillars bloody Shiraz (som du kan købe herhjemme) er den værd at tjekke ud
Hej Nina. Det lyder som en vidunderlig tur. Mange af mine favoritginner bliver produceret i Australien, som jeg har rejst en del i de seneste ti år. Elsker Australien! Som du skriver, kan jeg også anbefale Four Pillars lidt uden for Melbourne, men også Never Never Distilling Company i Adelaide, Cape Byron Distillery med deres Brookie’s Byron Dry Gin og West Winds Gin fra Perth. Og mange, mange flere ginner.