Tre G&Ts med Giniversity Botanical Gin

Australske Giniversity Botanical Gin er en meget usædvanlig gin, men ginnens mange lokale ingredienser kan give nogle eminente Gin & Tonics.

Giniversity Gin-serien har længe været en af Australiens mere kuriøse ginbrands. Produceret af Margaret River Distilling Company midt i et af landets mest anerkendte vinområder i Australiens sydvestligste hjørne, er Giniversity først og fremmest farverige

Giniversity Botanical Gin. Photo by Michael Sperling.

etiketter og ejendommelige opskrifter spækket med lokale, australske ingredienser. Og selvom der på alle måder er skruet alt for meget op for charmen på alle seriens ginner, så fungerer det på mærkværdigvis rigtig godt(!)

Jeg er i den grad faldet for Giniversity Botanical Gin – især pga. brugen af det stærkt aromatiske sandeltræ (kaldet Sandelwood på engelsk), der virkelig kan peppe en gin op. En ingrediens der også anvendes i en anden af mine absolut yndlingsginner, The Melbourne Gin Company.

Udover sandeltræ og den obligatoriske enebær finder man desuden yderligere tre meget aromatiske ingredienser: boronia-blomst, citrusbladet lemon myrtle og den nok meste australske ingrediens af dem alle, eukalyptus. Og det er, som udtrykt ovenfor, på mærkværdigvis rigtig godt!

Men hvordan skal man så anvende denne super-aromatiske, australske gin? Jo, nu skal du bare se:

giniversity-botanical-gin-7
Giniversity Botanical Gin, Fever-Tree Indian Tonic og solmodne jordbær. Photo by Michael Sperling.

1) Den uimodståelige

Der findes ikke et bedre match til Giniversity Botanical Gin end friske, solmodne jordbær. Ligesom vi danskere ser jordbær som noget ærkedansk, så ser australierne jordbær som noget ærkeaustralsk. Og det er som om, Margaret River Distilling Company havde netop jordbær i tankerne, da de designede Giniversity Botanical Gin.

Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Fever-Tree Indian Tonic og pynt med en håndfuld solmodne jordbær i skiver. Og husk masser af is!

2) Den sommerlige

en blomstrede boronia er faktisk ret tydelig i Giniversity Botanical Gin, og kan man finde friske lavendelkviste hos blomsterhandleren, har man alle forudsætninger for at fremhæve ginnens blomsterede noter på bedste vis.

Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Capi Dry Tonic, et par skiver lime og en kvist af lavendel på toppen. Og husk masser af is!

3) Den friske

Smagsmæssigt ligger rosmarin ret tæt på enebærrenes fyrrenålenoter. Rosmarin har en mere aromatisk og fed fyrrenålenote, der faktisk klæder Giniversity Botanical Gin utrolig godt. For at det ikke skal blive alt for urtet, kan man tilføje et skiver citronskal. Det aktiverer ginnens friske eukalyptus – en smag der minder lidt om mentol.

Miks 5 cl. Giniversity Botanical Gin med godt 12 cl. Fever-Tree Mediterranean Tonic, og pynt med en kvist af rosmarin og et par skiver citronskal.

God fornøjelse!

Giniversity Botanical Gin, Fever-Tree Mediterranean Tonic, rosmarin og citronskal. Photo by Michael Sperling.
Giniversity Botanical Gin, Fever-Tree Mediterranean Tonic, rosmarin og citronskal. Photo by Michael Sperling.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: