This Week in Gin – uge 3

Tanqueray relancerer Malacca

ImageTanqueray annoncerede i starten af ugen, at de genproducerer den krydrede gin Tanqueray Malacca i et meget begrænset antal. Malacca blev lanceret første gang i 2000 som en hyldest til Tanquerays grundlægger, Charles Tanqueray, der udarbejdede den oprindelige Malacca-opskrift i 1839.
Tanqueray producerer kun 100.000 flasker Malacca, men til gengæld er der en god chance for, at vi får lejlighed til at smage de dyrebare dråber i Danmark, da Malacca lanceres i USA, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Frankrig, Holland og de nordiske lande (the Nordics). Malacca vil være i butikkerne fra den 4. februar 2013.

Den amerikanske Gin fight

ImageImageDe to amerikanske destillerier New Columbia Distillers og Green Farms II kæmper i øjeblikket om eneretten til at kalde deres gin for ”Green”. Green Farms II mener, at forbrugerne kan forveksle deres gin, Greenhook Ginsmiths, med NewColumbia Distillers Green Hat Gin. Green Farms II ansøgte om mærkevarebeskyttelse fem måneder førNew Columbia Distillers og mener derfor at have mest ret til brugen af ordet ”Green”. New Columbia Distillers mener ikke, der er fare for forveksling mellem de to produkter, og derfor indgivet en klage over søgsmålet.

Som man kan se på billederne til højre, vil der nok ikke være mange, der forveksler de to flasker ud fra udseendet.
Kilde: Washingtonian.com

Christina endelig på plads

Efter mange anstrengelser lykkedes det endelig for The London Distillery Company at få leveret deres destillator. Fire dage forsinket ankom den 180 liter kopper gindestillator, der er blevet døbt Christina, den 14. januar til destilleriets nye lokaler i Battersea i den sydlige del af det centrale London. London Distillery Company er det seneste i en række af nyetablerede mikrodestillerier i London. Destilleriets mål er at blive det første whiskydestilleri i et hundrede år til at åbne i London. Destilleriet vil selvfølgelig også producere gin. Som en af de eneste har The Gin Blog fået lov til at overvære og smage nogle at destilleriets test frem mod den helt rigtige ginopskrift:
http://www.theginblog.co.uk/home/2013/01/testbed1/

Du kan følge The London Distillery Companys arbejde med produktionen af gin og whisky på Twitter og Facebook. Der er desuden mulighed for at besøge destilleriet under The Gin Ramble i London den 1. februar 2013.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: