Hele verden fejrer ginnens fortræffeligheder

keepcalmWorld Nutella Day (5. februar 2013), World Book Day (7. marts 2013), World Pillow Fight Day (6. april 2013), National Pancake Day (5. februar 2013), World Water Day (22. marts 2013), World Television Day (21. november 2013), International Mountain Day (11. december 2013). Der synes at være uendelige mange verdensdage for tiden, men heldigvis har vi også World Gin Day, der i år finder sted lørdag den 15. juni.

Her i 2013 er det femte gange, at den officielle World Gin Day afholdes. Hvad der startede som en god undskyldning for at drikke en masse gin med vennerne i 2009, blev i løbet af få år til en verdensomspændende begivenhed. Initiativet blev taget af Neil Houston fra sitet Yet Another Gin i 2009, og i år overtager Emma Stokes fra Gin Monkey styringen af festlighederne.

“World Gin Day is a celebration of all things gin, and a chance to mix up your favourite G&T, cocktail and find out more about the juniper laced category.” – World Gin Day

Som World Gin Day selv skriver ovenfor, er denne begivenhed en fejring af alt gin-relateret, og Emme Stokes’ fornemste opgave bliver at samle trådende for de mange events der afholdelse i løbet af dagen. På http://worldginday.com/ finder man alle officielle gin-events, der blandt andet byder på en lang række konkurrencer, gin-smagninger og rundvisninger på destillerier. Her er et par udvalgte perler, der for alt i verden ikke må misses:

  • Ginstock – TEN bars, TEN gins! 10 barer konkurrerer om at lave de bedste cocktails med gin. Vinderen findes ved afstemning blandt alle deltagere (ticketholders). Inkluderet i prisen er alle ti cocktail, konkurrencer og en ’cleansing’ øl. Der vil være street food, BBQ og musik hele dagen. Billetter koster £36. Læs mere om Ginstock og billetsalg på http://www.ginstock.co.uk/.
  • Gin Journey with London Bar Consultants – En episk rejse i ginnens univers med tre bar-konsulenter. Besøg 5 af Londons topbarer, smag 5 gin, drik 5 cocktails  og besøg City of Londons eneste fungerende destilleri, City of London Distillery, centrum af London. Prisen for at deltage er £50 pr. billet. Læs mere på http://worldginday.com/event/tasting-gin-journeys-with-london-bar-consultants/.
  • Gin Cocktails at Gin Palace – Alle gin-cocktails til €5, gratis agurke-sandwich ved bestilling af en Hendrick’s Teapot, smagsprøver, konkurrencer og meget andet. Det hele foregår på Gin Palace i Dublin i Irland. Læs meget mere på http://worldginday.com/event/367/.

Hver dag kommer der flere events til fejringen af World Gin Day. Kig nærmere på alle events på http://worldginday.com/. Der er endnu ingen danske begivenheder, så hvis du har kendskab til et, så del det gerne via kommentarfeltet nedenfor. Og frem mod næste år vil jeg arbejde på at få slået World Pillow Fight Day sammen med World Gin Day til verdens sejeste dag.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: