This Week in Gin – uge 25

Nolet ralancerer verden dyreste gin

Nolet Reserve GinDen hollandske spiritusproducent Nolet har relanceret deres Nolet Reserve Gin i et yderst begrænset oplag.
Siden Nolet Reserve blev lanceret første gang i 2010, er der kun blevet solgt 1500 flasker af den 700 dollars dyre gin. Den nye limited edition flaske er kulminationen på tre års arbejde med at ramme den perfekte kombination mellem ingredienser og smage.

Ginnen er en såkaldt ’private reserve’, hvor alle ingredienser destilleres (eller ved infusion) hver for sig for til sidst at blive omhyggelig blandet i hånden. Derefter bliver samtlige flasker testet, godkendt, signeret og nummereret af selveste Carolus H. J. Nolet (10. generation Nolet der sidder som formand). Der er dermed tale om en aldeles eksklusiv gin.
Hvis man ønsker at investere i en flaske eller to, kan man kontakte Nolet via deres website.

Kilde: Superyachts.com

Den engelske enebær truet af sygdom

Den frygtede svampelignende plantepatogen Phytophthora Austrocedrae er nu så stor en trussel for den britiske enebær, at hvis der ikke gøres noget nu, risikerer man, at den engelske enebær er uddød inden for 50 år. Phytophthora Austrocedrae har oprindelse i sydamerikanske lande som Argentina og Chile og den angriber en bred vifte af plantearter med en fatal effekt til følge.
Selvom den britiske spiritusindustri hovedsagelig anvender enebær fra det europæiske fastland, er der de seneste år blevet etableret en lang række destillerier, der anvender lokale ingredienser i deres produkter. Et af dem er Bruichladdich distillery på øen Islay i Skotland. Her er problemet så omfattende, at man nu er blevet nødt til at importere enebær fra Italien.

Department of Environment, Food and Rural Affairs har nu igangsat en større undersøgelse af problemets omfang. Her beder man den lokale befolkning om hjælp til at indrapportere fund af orange eller brune enebærbuske. Herefter tager eksperter hånd om problemet ved at destruere de ramte buske og for dermed at begrænse yderligere smitte.

Du kan læse mere om Phytophthora Austrocedrae hos Forestry Commission (den engelske version af Naturstyrelse) her.

Kilde: The Spirits Business og Forestry Commision

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: