Sommerens bedste gin-drinks

Selvom jeg er en inkarneret Gin and Tonic-mand, træder jeg en gang imellem ved siden af, og kaster mig ud i drinks. Her nogle af de bedste drinks fra denne sommer.

Jeg ejer ikke bitters, likører og andre drinksspecialiteter, så derfor er mine drinks altid simple, hvor langt de fleste ingredienser kan fås i det lokale supermarked. Det er ikke fordi, jeg ikke vil lave avancerede drinks, men mit barskab er ikke som andres barskabe – det er et ginskab, hvor der kun er gin. Jeg har derfor ikke så mange ingredienser at lege med.
Her får du fire af de bedste gin-drinks fra min sommer 2013.

Gin and Tonic med grapefrugt

En liste over sommerens bedste gin-drinks, ville ikke være komplet uden en G&T. Denne Beefeater 24 Gin med Fever-Tree Tonic og en seriøs skive grapefrugt er klart en af mine favoriter. Kombinationen af netop disse tre ingredienser giver en saftig og frugtig G&T med dejlig sødme fra grapefrugtens kød og tilpas bitterhed fra tonicvandens kinin og grapefrugtens skal. En perfekt G&T.

Gin and Tonic med grapefrugt

Sipsmiths Autumnal G&T

Selvom navnet lægger op til at være en efterårsdrink, har jeg adskillige gange nydt denne version af en Gin and Tonic i løbet af sommeren. Opskriften er enkel: 35 ml. Sipsmith London Dry Gin, 20 ml. Sipsmith Sloe Gin, top op med Fever-Tree Tonic og garnér med en lille skive appelsin.
En lyserøde og let sødlig og frisk G&T fyldt med bær- og citrusnoter – perfekt til sensommer og efterår. Opskriften er fundet hos Sipsmith – Autumnal G&T.

Autumnal G&T

Unfiltered Blackberry Gin Fizz

Da brombærrene ramte butikshylderne i slutningen af juli, var det oplagte valg en Blackberry Gin Fizz. Eftersom jeg ingen si havde i køkkenet, blev det til en ufiltreret udgave. Næste gang vælger jeg nok at anskaffe mig en en si, da det gav en frygtelig masse frø at slås med efterfølgende.

Ingredienser: 20 gram brombær, 1 teske sukker, 50 ml. gin, 30 ml. frisk limesaft, danskvand og Basilikumblade.

Fremgangsmåde: Blend brombær og sukker til puré og lad det efterfølgende stå i 10 minutter indtil sukkeret er opløst. Si frø og skal fra brombærpuréen og miks det med gin og limesaft i et glas med isterninger. Top op med danskvand og pynt med basilikumblade.

Blackberry Gin Fizz

Opskrift frit oversat fra Bonappetit.com.

Watermelon Gin Fizz

Vandmelon er en af mine favoritting ved sommermånederne. Og der var ikke brug for ret meget overtagelse, da jeg faldt over denne version af Gin Fizz med vandmelon og lime. Vandmelonens karakteristiske smag og sødme, kombineret med limesaftens bitterhed og den krydrede ingefær passer overraskende godt sammen.

Ingredienser: 100 gram vandmelon i tern, 50 ml gin, 2 spiseskeer friskpresset limejuice, 100 ml ginger ale og 1 skive lime.

Fremgangsmåde: Blend 80 gram vandmelon og si det ned i et glas med isterninger. Tilføj gin, limejuice og top op med ginger ale. Garnér til sidst med det resterende vandmelon og limeskiven.

Watermelon Gin Fizz

Opskriften er fra Delish.com.

De drinks der er listet ovenfor, har jeg selvfølgelig ikke selv fundet på. De er fundet på nogle af de utallige drinksdatabaser, der figurerer på internettet. Der hvor det har været muligt, har jeg linket til inspirationskilden. Alle billeder er mine egne.

Hvis du ligger inde med gode gin-drinks, som andre bør nyde inden sommeren er overstået, så del dem gerne via kommentarfeltet nedenfor.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: