TuesdayGT: Forårstegn

Foråret har endelig indfundet sig. Ugens TuesdayGt er kold og klar som en dansk forårsdag, men fra hver en sprække skyder det grønne liv op. Sommeren er endelig på vej.

Hven Gin. Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.Vinteren har endelig sluppet sig klamme tag, og op ad jorden spirer små grønne skud. Hvis det ikke giver anledning til at nyde en forfriskende gin and tonic i forårssolens varme stråler, er der ikke meget der gør.

I det iskolde Øresund, på den lille svenske ø Hven, bliver der produceret noget af det bedste spiritus, som svenskerne kan byde på. Spirit of Hven blev etableret i 2008, og startede som et whiskydestilleri, men siden er sortimentet blevet udvidet med akvavit, vodka og gin.

Hven Gin er så vidt jeg ved, den eneste gin, der bliver fadlagret inden selve destillationen. Ginnens syv botanicals (enebær, guineapeber, sichuanpeber, kalmusrod, kardemomme, cassiabark og mauritisk bourbon vanilje) udblødes i 24 timer i neutral alkohol. Herefter sies botanicals fra og alkoholen opbevares i 18 måneder på amerikanske egetræsfade. Først derefter destilleres alkoholen i destilleriets kobberdestillator med yderligere botanicals. Ginkoncentratet hviler efterfølgende i tre måneder på ståltanke inden den fortyndes med vand til den endelige alkoholprocent på 40% vol. ,og tappes på den smukke kolbeformede flaske.

Hven Gin. Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.

Hven Gin er super tør, sprød og ganske skarp med fremtrædende smag af enebær, citron, peber, en anelse lakridsrod i eftersmagen. I kombination med Fever-Tree Tonics lette sødme, tørre citrus og bitre kinin, får man en virkelig sprød og klar G&T. Garnér med citron og citronmelisse og for at bringe citronen helt frem i drinken.

Hven Gin. Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.

Glædelig forår, og må sommeren være lige om hjørnet. Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: