Rødbede- og rosmarincocktail

Det kræver den helt rigtige gin at løfte en efterårscocktail, så den stadig er relevant på den anden side af vinteren. Der er rødbede, rosmarin og gin for alle pengene i mit tag på The Beet Twist.

Jeg er som sædvanlig lidt bagud. Men denne gang er det helt bevidst. Det tog mig nemlig ualmindelig lang tid at finde frem til den helt rigtige gin til den ultimative rødbedecocktail. Så efterår blev til vinter, og vinter blev næsten til forår. Men nu sidder den i skabet.

Tilbage i december faldt jeg over cocktailen The Beet Twist hos den amerikanske blog My Diary of Us. Med fuldstændig fortryllende billeder sælger skribenten Leigh Ann Chatagnier varen godt, men i al snakken om vitaminer, mineraler, aphrodisiacs og andre ligegyldigheder, glemmer hun lige at nævne, hvilken gin hun anvender i cocktailen. Men det ser jeg blot som en invitation til at lege videre med cocktailens komponenter.

Rødbede- og rosmarincocktail. Photo by Michael Sperling.

Leigh Ann Chatagniers opskrift (til to solide cocktails):

  • 12 cl. rødbedesaft
  • 6 cl. grapefrugtjuice
  • 6 cl. rosmarinsirup (50/50 sukker og vand opløst i vand. Lad simre kortvarigt sammen med to rosmarinkviste)
  • 9 cl. gin
  • Top op med danskvand

Fremgangsmåde:

Omrør rødbedesaft, grapefrugtjuice, rosmarinsirup og gin grundigt i en shaker sammen med en håndfuld isterninger. Hæld indholdet i et glas med isterninger, top op med danskvand og garnér med en rosmarinkvist.

Rødbede- og rosmarincocktail. Photo by Michael Sperling.I jagten på den helt rigtige gin, var jeg forbi både Beefeater Gin, Oxley Gin og selvfølgelig Hendrick’s Gin. De to første fungerede udmærket, men Hendrick’s faldt helt igennem med sine blomstrede noter. Den helt rigtige gin fandt jeg dog i Chicago med den eminente Letherbee Gin – et amerikansk monster af en gin på hele 48% vol. og noter af enebær, fennikel, peber, korianderblad, selleri og afdæmpet sprød citronskal. Det er en ganske urtet gin, der passer perfekt til denne cocktails søde og jordede rødbede, bitre grapefrugt og gennemtrængende rosmarinsirup.

Med Letherbee Gin i glasset fandt jeg det nødvendigt at skære mængden af rosmarinsirup ned fra 6 til 5 cl. Ellers bliver det simpelthen for sødt. Og hold for alt i verden igen med danskvanden. Et slask er nok til lige at løfte og forfriske cocktailen, uden at udvande cocktailen for meget. God fornøjelse derhjemme.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: