TuesdayGT: Walisisk gineventyr

Walisernes førende gin er designet specielt til det spanske marked. Med sin let friske, krydrede smag og dominerende citrus kan Brecon Special Reserve faktisk en ting eller to i en G&T.

Brecon Special Reserve Gin, 1724 Tonic, korianderblade og limeskal. Photo by Michael Sperling.England og Skotland sidder hårdt på ginmarkedet i Storbritannien, men Wales kan faktisk også være med. Hos Penderyn Distillery i det billedskønne bjergområde, Brecon Beacons National Park, i det sydlige Wales, har man produceret spiritus i adskillige år.
Destilleriet er bedst kendt for sin whisky, men de laver faktisk også gin. I midten af 2000’erne lancerede destilleriet deres Brecon Speciel Reserve Gin for sikre en nogenlunde indtægt imens deres Penderyn Single Malt Welsh Whisky lå og modnede i tønderne – en praksis mange whisk(e)y-producenter har udøvet gennem ginhistorien.
Brecon Speciel Reserve Gin er lavet med 10 botanicals: enebær, korianderfrø, citronskal, appelsinskal, kvan, orrisrod, lakridsrod, muskatnød, cassiabark og kanel – alle ganske traditionelle botanicals i gin.

Brecon Special Reserve Gin, 1724 Tonic, korianderblade og limeskal. Photo by Michael Sperling.

Til trods for de 10 ingredienser er Brecon Speciel Reserve Gin ganske enkelt i sit udtryk. Enebærren er bærende fra start til slut, men der er både tørre citrusnoter, tydelig krydret smag af kanel-, peber- og korianderagtige noter. Eftersmagen er kortvarig med noter af lakridsrod, enebær og appelsinskal.
Alene er Brecon Speciel Reserve Gin en ganske udmærket gin, men den kan imponere, når den ledsages af den helt rigtige tonicvand, og gerne en sødmefuld tonicvand. Sammen med den sødeste tonic af dem alle, den chilenske 1724 Tonic, fremhæves ginnens let krydrede karakter til sit fulde potentielle.

Brecon Special Reserve Gin, 1724 Tonic, korianderblade og limeskal. Photo by Michael Sperling.

Kombinationen af 1724 Tonic og Brecon Speciel Reserve Gin giver en let drikkelig og ganske læskende drink. Den fremtrædende sødme får i dette tilfælde lidt modspil af lidt korianderblade, der vækkes og placeres mellem isterningerne, og lidt revet limeskal, der placeres i drinkens overflade for maksimal effekt i næsen.
Det er en ganske anderledes og urtet G&T, men helt i tråd med den spanske tradition om læskende, forfriskende og smukke gintonicas.

Brecon Special Reserve Gin, 1724 Tonic, korianderblade og limeskal. Photo by Michael Sperling.

Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: