Det gode festivalliv

Festivaler er bestemt ikke, som de har været. Og gudskelov for det! Njord Gin og Stauning Whiskys fælles festivalbarprojekt, The Embassy, hæver barren for cocktailkulturen på de danske musikfestivaler.

The Embassy, Tinderbox 2017. Photo by Michael Sperling

Der er sket meget på festivalfronten, siden jeg sidst var på festival i 1999. Ud med tørre hotdogs og flade Tuborg i plastikbægre, og ind med gourmetflæskestegssandwich, østers og lækre cocktails. Gudskelov for det! Der er jo en grund til, at det tog mig 18 år at træde ind på en festivalplads igen.

Efter tre succesfulde år med en pop up-bar på den aarhusianske musikfestival Northside har Njord Gin nu slået sig sammen med Stauning Whisky og skabt den ultimative festivalbar, The Embassy, der sommeren igennem er poppet up på festivalerne Heartland, Tinderbox og Folkemødet på Bornholm. Her kan man træde væk fra det sædvanlige kaos på festivalpladsen, læne sig tilbage og nyde en perfekt mixet cocktail lavet med spydspidsen af dansk spiritus, alt imens man nu kan nyde musikken fra scenen i baggrunden.

Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling

The Embassy oser af eksklusivitet fra ende til anden, hvor den røde tråd igennem projektet er dansk design, originalitet og godt håndværk. Det arkitekttegnede setup, med to barer og siddeområde indrettet med møbler fra både HAY og Fritz Hansen, består i al sin enkelthed af fire containere placeret i bedste stagecoach-lejrformation. Indretningen er smagfuld og enkel i vanlig dansk stil. Helt anderledes forholder det sig, når man begiver sig op til baren, hvor erfarne kræfter mixer avancerede cocktails med lige dele entusiasme og respekt for håndværket.

Cocktailkortet. Photo by Michael Sperling

På cocktailkortet finder man blandt andet Apple-Thyme Smash lavet med Njord United Nature Gin, Apple Vin Doux, citronsaft, sirup og timian. Og den friske Petruchio lavet med Njord United Nature Gin, Njord Slow Sloe Gin, citronsaft, sirup, bitter og æggehvide.
Er man til de lidt mere potente cocktails kan man kaste sig over en Nonconformist Old Fashioned lavet med Njord Barrel Aged Gin, ahornsirup, orangebitter og appelsintwist.
Mulighederne er mange, og én ting er sikkert: du får svært ved at gå tilbage til festivalpladsens flade fadøl.

 

The Embassy er en oase på de ellers så kaotiske festivalpladser. Her er sans for detaljen i alt lige fra det rigtige shake i cocktailkreationen, til de håndmalede dekorationer på containervæggene. Og ambitionen fejler da heller ikke noget, når det drejer sig om fremtiden.

– Det er vores mål at rykke dette setup til udlandet allerede i 2018, fortæller Troels Præst Andersen, der sammen med Lars Toke Graugaard står bag Njord Gin. Hvilke udenlandske begivenheder der står på ønskelisten, er de ikke meget for at afsløre endnu. Men det er tydeligt, at The Embassy ikke har haft sit sidste pop up. Og hvis alt flasker sig, vil man også kunne finde andre danske spiritusmagere end bare Stauning Whisky og Njord Gin på barens hylder i fremtiden.

The Embassy, Tinderbox 2017. Photo by Michael Sperling

En Verden af Gin besøgte The Embassy på den fynske musikfestival Tinderbox ved Odense den 23. juni 2017.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: