Den sommerlige Winter Gin & Tonic

Forest Winter and Tonic. Photo by Michael Sperling

Belgien er et af de største ginlande i Europa – både når det kommer til konsumering og produktion af gin. De har tradition for vilde og grænsesøgende ginner, hvor det næsten ikke kan blive skørt nok. Det er fx slet ikke unormalt at finde gin destilleret med kød og skaldyr på de kanter. Men i de rette omgivelser kan selv dét være lækkert.

Hos Forest Spirits i Antwerpen laver de stærkt parfumerede ginner, der både er økologiske og anderledes – men nærmest umulige at drikke neat. Til gengæld giver de nogle drønlækre Gin & Tonics.

Forest Dry Gin Winter. Photo by Michael Sperling
Forest Dry Gin Winter. Photo by Michael Sperling

Forest Spirits laver i alt syv forskellige ginner, men det er deres sæsonginner Winter, Spring, Summer og Autumn, der er de absolut mest interessante. Til denne Gin & Tonic har jeg valg at anvende deres citrusdominerede og lavendelblomstrede Winter Edition, der udover enebær er tilsmagt med blandt andet kvanrod, korianderfrø, orrisrod, citronskal, citrongræs, bitter appelsinskal, citron verbena, Jamaicapeber og cubeb peber.

For at dreje drinken i en mere sommerlig retning, har jeg valgt at mixe Forest Dry Gin Winter med Fever-Tree Mediterranean Tonic, og pyntet med friskplukket basilikum. Enebær og et væld af citronnoter myldrer frem i glasset, og kombineret med den friske basilikum i næsen er det som sommer i et glas.

Ingredienser til denne Gin & Tonic:

  • 6 cl Forest Dry Gin Winter
  • 1 fl. Fever-Tree Mediterranean Tonic
  • 1 kvist af frisk basilikum

Ønsker man en mere vinterpræget servering, som Forest Dry Gin Winter oprindelige er skabt til, kan man mixe med en mere traditionel indian tonic og pynte med et dehydreret appelsinhjul eller frisk appelsinskal.

Og husk masser af is!

Forest Winter and Tonic
Forest Winter and Tonic. Photo by Michael Sperling

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: