Copenhagen Spirits og Cocktails 2013

Moltkes Palæ i Indre By lagde lokaler til dette års Copenhagen Spirits og Cocktails, hvor bartendere, producenter, importører, eksportører, sælgere og ganske almindelige nydere bolterede sig i drinks i palæets prægtige lokaler.

Gin spillede selvfølgelig en central rolle på festivalen. Både Greenall’s Gin og Hendrick’s Gin afholdte Master Classes, og en lang række importører og forhandlere bød på smagsprøver af den ene udsøgte gin efter den anden. Takket være en adgangsbillet til festivalen doneret af MixMeister.dk havde undertegnede fornøjelsen af at smage den eksklusive Monkey 47 Distiller’s Cut, der er lavet i så begrænsede mængder, at der kun er importeret 24 flasker til Danmark. Derudover fik jeg smagt på Monkey 47 Sloe Gin, de franske Citadelle Gin og Citadelle Gin Reserve, Hendrick’s Gin, Berkeley Square Gin, Greenall’s Gin, Bloom Gin og yndlingsginnen Sipsmith Gin (man kan jo ikke sige nej, når man får tilbudt Gin & Tonic).

Hendrick’s litteraturtime

Dagens højdepunkt var uden tvivl Hendrick’s master class ved Global Brand Ambassador David Piper og bartender Sune Risum-Urth. Det blev en indføring i litteraturens behandling af gin med værker som Kingsley Amis’ Everyday Drinking og Charles Dickens’ Oliver Twist. Alt imens den ene Hendrick’s gindrink efter den anden blev serveret synkront med litterære citater. Og selvom David Piper og Sune Risum-Urths partnerskab til tider var ude af sync, gik man fra master classen med bogtitler nok til de næste par års ønskelister.

Verdens eneste kvindelige chefdestillatør

Greenall’s Gin gik mere traditionelt til værks. Interbrands Wines and Spirits Denmark havde fløjet chefdestillatøren hos G & J Greenall Gin, Joanne Moore, ind fra destilleriet i Warrington til en snak om hendes to “babies”, Bloom London Dry Gin og Berkeley Square Superior London Dry Gin. Begge udtænkt og fremelsket af Joanne Moore i løbet af 9 måneder i 2006 (hence the “babies”). Ved hjælp af enkeltdestillater gav Joanne deltagerne et indblik i, hvordan de enkelte ingredienser harmonerer i den blomstrede Bloom og den elegante Berkeley Square. Men det var især Joannes mange anekdoter fra udviklingen af de to gin, der reddede seancen. Kombinationer af ingredienser der bare ikke passede sammen og destillationer der endte med grøn gin, er guf for et publikum, vis indblik i destillation er meget begrænset.

Højdepunkter fra Copenhagen Spirits and Cocktails 2013 (tryk for større version):

2 Comments on “Copenhagen Spirits og Cocktails 2013

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: