City of London Distillery and Bar

Med over 170 gins på hylderne og egen gin-produktion er City of London Distillery and Bar på rekordtid blevet et tilløbsstykke for alle der sætter pris på ekspertise i bag baren og god gin i glasset.

City of London Distillery and BarLondon oplever i disse år en sand genopblomstring af gin-kategorien. Siden 2009 er flere lokale mikrodestillerier og dedikerede gin-barer skudt op i den engelske hovedstad, og byen er igen blevet centrum for dyrkelsen af såvel den klassiske som den moderne stil indenfor gin. Med steder som City of London Distillery and Bar forstår man pludselig for gin er på alles læber i øjeblikket.

City of London Distillery and Bar åbnede for første gang dørene i november 2012, og er faktisk det første nyetablerede gin-destilleri i bydelen City of London i over 200 år.
Bag projektet står Jamie Baxter, der tidligere var med til at søsætte det hæderkronede Chase Distillery, og Jonathan Clark, der tidligere ejede en pub i samme område.
Imens Jamie destillerer stedets fremragende gin, City of London Gin, drives selve baren til daglig af The London Bar Consultants, der med 15 års erfarings i barmiljøet, har gjort dette til en af Londons foretrukne gin-barer.

Destillator

City of London Distillery and Bar er lokaliseret i en mørk kælder i en sidegade til den historiske Fleet Street. Kælderens primære lyskilder kommer fra baren i den ene ende af lokalet og den oplyste glasmontre med de to smukke kobberdestillatorer i den anden ende.
Fra en af kælderens mange små hyggekroge kan man nyde synet af 170 gins i baren og det flotte drinkskort, der primært tilbyder drinks baseret på stedets egen gin. Men som noget ganske særlig tilbydes personaliserede Gin and Tonics, hvor man selv kan vælge mellem de 170 forskellige gins og 11 forskellige tonicvand, garniture, bitters og et utal af forskellige glas.
Selv kastede jeg mig ud i en Dodd’s Gin (fra et af Londons andre mikrodestillerier) kombineret med Beverage No. 1 Tonic og garneret med citronskal efter anbefaling af bartenderen.

Statsman og No. 5
Drinks: No. 5 (til venstre) og Statsman (til højre)

Efter mit forsøg kan jeg desuden på det kraftigste anbefale den udsøgte drink Statsman med husets gin, pale ale, citrus, nektar og Domaine de Canton Ginger, samt den forfriskende No. 5 med husets in, rosenblade, rabarber og grapefruit. I det hele taget er menukortet præget af usædvanlige kombinationer af ingredienser og smagssammensætninger, der overrasker og udfordrer ens smagsløg. Faren er dog, at har man først smagt én drink, får man lyst til at bestille resten af menukortet.

City of London Distillery and Bar tilbyder udover fremragende drinks også masterclasses om gin, rundvisninger og smagninger samt muligheden for at destillere sin egen gin på stedets egne destillatorer. Alt dette kan aftales på forhånd gennem deres website her. Her er det også muligt at købe deres gin, City of London Gin.

Gin and Tonic
Dodd’s Gin, Beverage No. 1 Tonic, garneret med citronskal.

2 Comments on “City of London Distillery and Bar

  1. Pingback: Egne gin er barernes nye trækplaster | En Verden af Gin

  2. Pingback: London – Home of Gin | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: