Egne gin er barernes nye trækplaster

Det er ikke længere nok at have stjernebartendere og et stort udvalg af gin i baren. Kampen for at skille sig ud fra mængden har fået flere barer til at udvikle egne spiritusprodukter for at skabe unikke signaturcocktails.

Ideal Cocktail Bar i Barcelona tilbyder 98 forskellige gins og 22 tonics. 1500 meter derfra tilbyder Xixbar salg og udskænkning af over 100 gins. I London lokker The London Gin Club med over 70 forskellige gins fra hele verden. Det samme gør Antico i Bermondsey Street, og hos City of London Distillery and Bar i Fleet Street kan man tilbyde over 170.

Barernes kamp for at skille sig ud fra mængden har altid været hård. Udsøgte signaturdrinks, stjernebartendere, cocktail masterclasses og udgivelse af cocktailbøger har sammen med et stigende antal forskellige spiritusprodukter bag bardisken været måden at lokke kunderne indenfor. Men enhver bar kan fylde hylderne med hundredvis af eksotiske gin fra hele verden, og derfor har det været nødvendigt at tænke anderledes og finde nye måder at skille sig ud på. Seneste løsning har været at udvikle egne spiritusprodukter, der med sikkerhed ikke kan findes hos konkurrenterne.

7 Dials Gin. Foto: Master of MaltDe førnævnte tre barer i London har fundet på hver deres  variation. I 2012 indgik The London Gin Club et samarbejde med en af verdens største webshops indenfor spiritus, Master of Malts, om udvikling, produktion og salg af deres egen gin 7 Dials Gin – navngivet dels efter ginnens syv ingredienser, og dels efter William Hogarths berømte maleri ‘Gin Lane’, der på grusomste vis illustrerer ginnens ødelæggende effekt på 1700-tallets London.
Hos Antico har man grebet det lidt anderledes an. Her serveres barens signaturdrink, The Gin and Tonic, med Anticos egen hjemmelavede tonicvand, 214 Tonic. Og som navnet afslører, er City of London Distillery and Bar ikke bare en bar men også et destilleri, der selv producerer ginnen City of London Gin.

Men de er langt fra de eneste barer i London, der har kaster sig over egenproduktion. Worship Street Whistling Shop tilbyder ginnen Cream Gin (ligeledes i samarbejde med Master of Malt), der er inspireret af en særlig kremet variant af gin fra 1700- og 1800-tallet. Portobello Star i Notting Hill lancerede i 2012 Portobello Road Gin, der bliver destilleriet af Thames Distillers i det sydlige London. Og for nylig annoncerede Restauranten Roast, beliggende i Borough Market, at de fra juni 2013 udskænker deres egen Roast Gin som en del af deres sommer cocktail kort.
Senest har London pub-kæden Renaissance Pubs lanceret Ten London Gin (og øllen London Ten Ale) i anledning af kædens 10-års jubilæum. Ten London Gin indeholder 13 ingredienser inkl. limeblomst og kanel sammen med traditionelle ingredienser som enebær og koriander.

En verdensomspændende trend

Selv om barernes lancering af egne gin-produkter er meget tydelig i London i øjeblikket, er det langt fra en ny tendens. Amerikanske barer har i årevis enten produceret produkter selv eller indgået forskellige samarbejder med lokale destillerier om producering og levering af egne spiritusprodukter. Et af de bedste eksempler er baren PX i Alexandria, Virginia, hvor alle mixers til drinks er hjemmelavede. Især barens tonicvand skulle være turen til Virginia værd.

Mikkeller Botanical Gin. Foto: Mikkeller SpiritsSelv i Danmark kan man finde et eksempel på en bar med egne spiritusprodukter. I november 2012 lancerede bryggeri og bar Mikkeller en spiritusserie kaldet Mikkeller Spirits, der blandt andet inkluderer ginnen Botanical Gin. Ginnen er produceret af Braunstein Bryggeri og Destilleri i Køge og blev til at starte med skænket hos Mikkeller Bar i Viktoriagade i København. I dag kan man købe flasker gennem Mikkellers egen webshop og butik, samt hos flere andre forhandlere rundt om i landet.

Ligesom med Mikkellers Botanical Gin kan købes hos adskillige butikker og webshop kan langt de fleste af de udenlandske eksempler også købes som hele flasker på linje med alle andre gin. Men man skal ikke snyde sig selv for et visit til de forskellige barer for at få serveret de mange signaturcocktails udviklet særligt til disse gin.

One Comment on “Egne gin er barernes nye trækplaster

  1. Pingback: This Week in Gin – uge 27 | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: