London – Home of Gin

Efter flere år med spansk og amerikansk dominans er London Dry Gin atter Made in London. Med en række nye mikrodestillerier og gin-barer er London igen blevet en oplagt destination for gode gin-oplevelser.

ginoplevelser_londonSiden 2009 er flere lokale mikrodestillerier og dedikerede gin-barer skudt op i den engelske hovedstad, og byen er igen blevet centrum for dyrkelsen af såvel den klassiske som den moderne stil indenfor gin. Inspireret af London Evening Standards artikel ’A gin-lover’s guide to London’ fra august sidste år, giver jeg her min egen guide til nogle af Londons mange gin-oplevelser. Der er enkelte sammenfald med London Evening Standards artikel, men indeværende guide er baseret på egne erfaringer fra utallige besøg i London.
I bunden af artiklen finder du et interaktivt Google Maps med alle gin-destinationer fra artiklen. Hvis du sidder med tips til andre gode gin-oplevelser i London, så del det endelig  i kommentarfeltet under det interaktive kort.

Besøg byens destillerier

The London Distillery Company
The London Distillery Company i Battersea.

Siden den engelske regering introducerede The Gin Act of 1751 for at begrænse konsumeringen og produktion af gin er antallet af destillerier i det centrale London faldet drastisk. I 2008 var der kun industridestilleriet Thames Distillers i bydelen Clapham og Beefeater Distillery i Kennington tilbage i London. Sidstnævnte åbner dørene til det spritnye besøgscenter, kaldet Beefeater London – The Home of Gin, i efteråret 2013. Her vil det være muligt at få et indblik i destillationsprocessen af Beefeater Gin og Beefeater 24, såvel som ginnens historie.
I 2009 åbnede det første kobbergryde-baserede destilleri i London i næsten 200 år, Sipsmith Distillery i Hammersmith. Destilleriet tilbyder både rundvisninger, smagninger og flere forskellige events i ginnens navn. Book på websitet.
Fra maj 2013 bliver det også muligt at besøge Londons nyeste mikrodestilleri, The London Distillery Company i Londonbydelen Battersea, der udover at lave gin også er London første whisky-destilleri i over 100 år. Rundvisninger koster 15 pund og inkluderer selvfølgelig også smagning af deres spritnye Dodd’s Gin.
I november 2012 åbnede City of London Distillery and Bar (C.O.L.D.) i hjertet London. En sjælden kombination af destilleri med produktion af egen gin og bar med over 170 forskellige gins at vælge imellem. Udover rundvisninger tilbydes også forskellige master classes, smagninger og gin-relaterede events. Besøg C.O.L.D. ved Fleet Street tæt på St Paul’s Cathedral.

Sipsmiths destillator
Salgsdirektør James Grundy viser rundt i Sipsmith Distillery.

Reprise for Londons Gin Palaces

City of London Distillery er langt fra den eneste bar i London, der har helliget sig indtagelsen af gin i alle afskygninger. I den nordlige del af Soho finder man The London Gin Club, der fra klokken 18-23.30 kan tilbyder over 60 forskellige premium gins fra hele verden. Baren af dybt inspireret af den spanske gin-stil med servering store bourgogneglas og ekstravagant garniture. Særlig kendt er baren for deres Gin Tasting Menuer der udskiftes hver måned.
Hver mandag afholder Charlotte’s Bistro i Chiswick en Gin School. Her inviteres hver uge en ny destillatør indenfor for at fortælle om deres gin. Udover at møde alverdens destillatører og lære om destillation får man også en lov til at smage aftenens gin ganske gratis. Se de annoncerede destillatører på Charlotte’s Bistro website.
Nord for Chiswick finder man Portobella Star Bar i det velkendte Notting Hill kvarter. Grundet en forkærlighed for gin, har baren etableret The Ginstitute i lejligheden over baren. Her kan man med kyndig vejledning kreere sin egen gin. Baren serverer også egen gin kaldet Portobello Road Gin i baren.

Shop amok

Er man ankommet lidt for tidlig til The London Gin Club, kan man passende svinge forbi Gerry’s Wines and Spirits et par gader derfra. Butikken er bogstaveligt proppet med vin og spiritus fra gulv til loft. Udvalget er imponerende med 55 forskellige gin i sortimentet, og Gerry’s berømt for at spotte upcoming brands længe før alle andre.
I det noget mere mondæne kvarter St. James’s mellem Piccadilly og The Mall finder man Englands ældste vin- og spiritusforhandler Berry Bros. & Rudd. Butikken, der har resideret på adressen 3 St. James’s Street siden 1698, har været kongelig hofleverandør til det engelske kongehus i snart 250 år. Udover at have et imponerende udvalg af vin og spiritus står Berry Bros. & Rudd også bag den fremragende No. 3 London Dry Gin.

Find alle destillerier, barer og butikker fra artiklen på nedenstående kort:

2 Comments on “London – Home of Gin

  1. Pingback: Barcelonas mange gin-oplevelser | En Verden af Gin

  2. Pingback: City of London Distillery and Bar | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: