This Week in Gin – uge 35

New York Distilling Company lancerer ny gin

Chief Gowanus - New-Netherland GinDet anerkendte destilleri New York Distilling Company præsenterede den 1. september 2013 en ny gin kaldet Cheif Gowanus New-Netherland Gin. Den nye gin, der er et moderne tag på den hollandske Genever, er baseret på en gammel opskrift, som hollandske immigranter i det 19. århundrede medbragte til det daværende New Amsterdam (det der i dag kaldes New York City).

Cheif Gowanus er baseret på en ulagret version af destilleriets American rye whiskey og tilsat enebær og humlesorten cluster. Ginnen bliver derefter lagret i tre måneder i små egetræsfade.

New York Distilling Company laver i forvejen ginnerne Dorothy Parker – American Gin og Perry’s Tot – Navy Strength Gin, samt American rye whiskey, der endnu ikke er færdig med faglagringen.

Kilde: CitySip.com

Ny gin-bar i hjertet af København

Logo for The Bird and The ChurchkeyFredag den 30. august åbnede folkene bag The Jane, Fugu og Cocks & Cows en ny bar i sidstnævntes gamle lokaler på adressen Gammel Strand 44 i København. Baren hedder The Bird & The Churchkey og er ”En East London designfortælling tilsat lidt stilren Skandinavisk følelse og noget cognac vintagelæder, et ginkort i verdensklasse og et stort sortiment af fad- og flaskeøl”, fortæller en af mændene på baren, Daniel Knuttel, til AOK. Og man må i den grad give Knuttel ret, for på hylderne bag baren står intet mindre end 100 forskellige gin, fem tonicvand og et utal af garniture. Der er derfor rig mulighed for at lave fremragende gin og tonics, der tager udgangspunkt i ginnen og tonicvandens ingredienser.
På åbningsdagen serverede de fx Bulldog Gin med Fever-Tree Tonic, garneret med en skive citron og en lakridsrod. Og No. 3 Gin med 1724 Tonic, garneret med både en skive citron og en skive grapefrugt.

The Bird & The Churchkey holder åben mandag til lørdag fra kl. 15.00 til 02.00/04.00. Der er happy hours hver dag mellem kl. 15-20, hvor der sælges 2 x Signature G&T eller 2 x øl for éns pris.

Se nedenfor nogle billeder fra det velbesøgte åbningsarrangementet (tryk på billede for større version).

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: