This Week in Gin – uge 39

Ny gin vil redde elefanterne

Elephant Gin15 procent af overskuet vil blive doneret til afrikanske elefant velgørenhedsorganisationer af den nye tyske gin, Elephant Gin. Ginnen, der bliver produceret i Hamburg, indeholder 14 ingredienser, bl.a. frugten fra baobabtræet, afrikansk malurt og buchu (Agathosma betulina). Det er en small batch London Dry Gin på 45% vol., der ifølge pressemeddelelsen vil ”capture the essence of Africa”. Ginnen er “complex but strikingly smooth” med “floral, fruity and spicy flavours”. Den er inspireret af en gin fra 1900-tallet, ved samme navn, der blev lavet af opdagelsesrejsende på det afrikansk kontinent.

Elephant Gin blev lanceret i Tyskland i august og er netop blevet introduceret til de engelske forbrugere. Ifølge folkene bag ginnen, arbejder de på udbredelse i Europa, heriblandt heldigvis også Danmark.

Kilde: The Spirits Business.

Hayman’s Gin bygger eget destilleri

Hayman's nye designDet engelske destilleri Hayman Distillers fejrer 150 års jubilæum med et sprit nyt destilleri i Witham, Essex (nordøst for London). Hayman ejer 20 procent af det londonske industridestilleri Thames Distillers, hvor firmaets mange gins er blevet produceret i mange år. Men nu er det slut. Det nye destilleri har fået installeret en 450-liters håndbygget kobbergrydedestillator, ved navn Marjorie, fra den legendariske tyske producent, Christian Carl.

Etableringen af det nye destilleri Witham kommer kort tid efter introduktionen af Hayman’s Gins nye design. Hayman er stadig medejer af Thames Distillers og vil i fremtiden fortsat få flasket deres spiritus i London.

Kilde: The Spirits Business.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: