This Week in Gin – uge 46

En mere dristig Bulldog Gin

Bulldog Bold GinFor første gang siden 2007 har den New York-baserede Bulldog Gin videreudviklet på det deres verdenskendte brand og lanceret et nyt produkt kaldet Bulldog Gin Bold. De velkendte tolv ingredienser, der blandt andet tæller lavendel, hvid birkes, lotusblade og lychee, består, men alkoholprocenten er hævet fra 40 til 47, hvilket eftersigende skulle gøre ginnen “bolder and fuller in flavour” end den oprindelige.
Den sorte og bredskuldrede flaske er desuden vokset fra 70 cl. til 100 cl. og er nu matsort og slankere end den originale Bulldog Gin-flaske.

Bulldog Gin Bold er til at starte med kun frigivet i New York og London, men andre europæiske lande er på tale til frigivelse på et senere tidspunkt.

Kilde: The Spirits Business

Treaty Oak frigiver en anderledes lagret gin

Det amerikanske destilleri Treaty Oak Distilling har frigivet en ny fadlagret serie af deres rom, whiskey og gin: Treaty Oak Barrel Reserve Rum, Waterloo Antique Barrel Reserve Gin and Red-Handed Bourbon Whiskey.

Waterloo Gin er som bekendt lavet på lokale ingredienser og kildevand i Texas. Waterloo Antique Barrel Reserve Gin er ydermere lagret på amerikansk white oak tønder, men ikke helt som vi kender det fra andre fadlagrede gins. Waterloo Antique Gin er nemlig sammensat af lagret gin af forskellig lagringsvarighed. Nogle af de ginfyldte tønderne har stået i et par måneder, andre har stået i mere end to år. Fremgangsmåden er valgt fordi forskellige smagselementer frembringes på forskellige tidspunkter i lagringsprocessen, og ved at blande gin fra disse forskellige tønder, får man en usædvanlig kompleks gin, der er en anelse forvirrende grundet de whiskey-lignende kvaliteter.

Treaty Oak Spirits

Kilde: Cocktail Enthusiast

Gin lagret i vintønder

No. 209 Gin Barrel-AgedAnd speaking of barrel aged gin. Distillery No. 209 i San Francisco har netop lanceret to nye varianter af deres No. 209 Gin: No. 209 Sauvignon Blanc Barrel-Aged Gin og No. 209 Cabernet Sauvignon Barrel-Aged Gin.

De to lagrede gins er opbevaret i over tre måneder på franske egefade, der tidligere har været anvendt af vinproducenten Rudd Oakville Estate, der ligger nord for San Francisco i Napa County.

Begge lagrede gins er indtil videre kun at finde i USA, men mon ikke de vil bevæge sig over atlanten til England inden for kort tid.

Kilde: Distillery No. 209

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: