Anmeldelse: Gin Master’s Selection

Klemt mellem en af Spaniens mest solgte gin og Spaniens mest innovative gin, er Gin Master’s Selection det familieejede MG Distilleries’ sorte får. Den er dog ikke helt uden evner i en G&T.

Gin Master’s SelectionLegenden siger, at familien Giró Ribot med den nu afdøde direktør for Destilerias MG, Manuel Giró Sr, i spidsen flygtede op i Vilanovas bjerge, da Catalonien faldt til general Francos styrker i marts 1939 under Den Spanske Borgerkrig. Her fandt han buske med vilde enebær, der efter hans bedste overbevisning ville gøre sig ganske godt til produktion af gin. Det blev startskuddet for Destilerias MG’s flirten med gin, der i 1940 resulterede i Gin MG, der i dag er en af de mest solgte i Spanien. Inden da havde Destilerias MG siden grundlæggelsen i 1835 primært beskæftiget sig med salg af vin, og produktion af aromatiske likører, og senere hen whisky og brandy.
Produktionen af Gin MG blev i starten 00’erne fuldt op med Gin Master’s Selection og seneste med Spaniens mest innovative gin, Gin Mare, i 2008.

Gin Master’s Selection bliver produceret i Destilerias MG’s destilleri- og flaskehaller i den catalanske kystby Vilanova i la Geltrú, kun 50 kilometer syd for Barcelona. Ginnen er en klassisk London Dry Gin, når det kommer til smag og ingredienser: enebær, koriander, kardemomme, angelikarod, citronskal, skræl fra bitter appelsin og skræl fra sød appelsin. Der er dog noget knapt så traditionelt over håndteringen af citrusfrugterne. Citrusskallerne bliver nemlig udblødet i 50% vol. alkohol i 12 måneder i 40-liters stålbeholdere.
Destillationen af ingredienserne foregår over to omgange. Citrus-macerationen for sig, og de øvrige for sig. Til sidst blandes koncentraterne fra begge destillationer omhyggeligt og iblandes vand til det endelige produkt på 40% vol. I 2010 blev Gin Master’s Selection redesignet til den nuværende blå og kantede flaske, der eftersigende har kastet mindst en design pris af sig.

Gin Master’s Selection label

Tasting notes

I glasset er ginnen krystalklar, præcis som langt de fleste gin. Duften er domineret af frisk enebær, aromatisk citronskal og en anelse kardemomme.
I munden er Gin Master’s Selection meget klassisk. Let og frisk med fremtrædende enebær, citrus og kardemomme. Der er en forholdsvis markant alkohol, der hænger ganske længe i munden. Det skygger en del for ginnens smagsnuancer. Den lange eftersmag er fyldt med enebær og citrus.

Gin Master’s Selection & Tonic

Gin Master’s Selection og 1724 Tonic G&TDen meget fremtrædende smag af alkohol gør den knapt så behagelig af drikke ren. Til gengæld gør det den til en oplagt kandidat for en gin og tonic. Kombineret med Fever-Tree Tonic og en skive citron giver Gin Master’s Selection en særdeles frisk G&T med tydelig smag af citron og enebær, og en behagelig afsluttende bitterhed fra kininen.
Jeg vil dog anbefale Gin Master’s Selection sammen med 1724 Tonic, hvor tonicvandens markante citrussødme og milde kinin passer rigtig godt sammen med ginnens  skarpe alkohol og fremtrædende enebær. Selv foretrækker jeg at garnere denne G&T med citron og rosmarin.

Konklusion

Gin Master’s Selection er på ingen måder stor kunst. Og med fare for at lyde en anelse alkoholiseret, er Gin Master’s Selection efter min mening er ganske udmærket hverdagsgin, når formålet er en frisk og læskende drink. Der er tale om en klassisk gin med fremtrædende enebær og en let og frisk citronsmag. Smagen er dog lidt for domineret af den skarpe alkohol, hvilket gør den særdeles uegnet til at drikke ren. Til gengæld er den et oplagt valg til gin og tonics – især i kombination med 1724 Tonic.

Gin Master’s Selection er en ret stor gin i Spanien, men den er først lige ankommet i Danmark, hvor den er set til både 199 og 229 kroner pr. fl. i butikkerne. Flasken til denne anmeldelse er venligst doneret af den danske importør, FreeCompany.

Gin Master’s Selection og 1724 Tonic

One Comment on “Anmeldelse: Gin Master’s Selection

  1. Pingback: Indisk ginaften på Verandah | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: