TuesdayGT: Cornish Blossoms

Første marts er det officielt forår. Så luk øjnene og drøm dig frem til længere og varmere dage med en Gin & Tonic, som jeg har valgt at kalde Cornish Blossoms.

Cornish Blossoms med Tarquin's Gin, Gents Tonic, viol og appelsinskal. Photo by Michael Sperling.Der går lidt tid, før vi kan afkøle os med iskolde Gin & Tonics i +25 graders varme, men søndag runder vi et lille men vigtigt skridt i den rigtige retning. 1. marts er det officielt forår, og selvom det aldrig har betydet noget, der bare minder om forår, er det en god anledning til at mixe en Gin & Tonic, der i det mindste lugter lidt af forår.

Mit bud er en Gin & Tonic med fuld skrald på de blomstrede noter. Som gin har jeg valgt den delikate og blide Tarquin’s Gin fra Cornwall i Sydvestengland. Det er en helt igennem håndlavet gin – fra den håndbankede 300-liters kobberdestillator til de håndskrevne etiketter. Tarquin’s Gin indeholder tolv botanicals, hvor den kosovoske jordede enebær, den citronfriske bulgarske korianderfrø, den friskskrællede appelsinskal og endelig destillatørens violer fra egen have, er de vigtigste ingredienser at nævne i denne sammenhæng. Der er tale om en mild, frisk og delikat gin, med sprød enebær og citrus, let krydret med svage florale noter i næsen og eftersmagen.

Til at ledsage Tarquin’s har jeg valgt et match med den schweiziske alpe-tonic Gents Swiss Roots Tonic Water. Den er citronfrisk og ekstra tør, fordi den både indeholder naturlig kinin og rod fra den lokale blomst Gentiana Lutea, der vokser vildt i Jurabjergene.

Cornish Blossoms med Tarquin's Gin, Gents Tonic, viol og appelsinskal. Photo by Michael Sperling.

For at fremhæve ginnens svage blomstrede noter og mildne tonicvandens friske og tørre smag, har jeg valgt at garnere denne Gin & Tonic med viol og frisk appelsinskal. Blomsten præger primært øjet og næsen, og kun ganske lidt i smagen. Til gengæld løfter appelsinskallen drinken og bringer gin og tonicvand sammen til en perfekt Gin & Tonic – Cornish Blossoms.

Cornish Blossoms med Tarquin's Gin, Gents Tonic, viol og appelsinskal. Photo by Michael Sperling.

Glædelig forår og nyd jeres TuesdayGT. Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

One Comment on “TuesdayGT: Cornish Blossoms

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: