TuesdayGT: United Gintonic

Tyskland, Schweiz og Danmark forenes i denne uges TuesdayGT med den nye schweiziske Nginious Swiss Blended Gin og den tyske Thomas Henry Elderflower Tonic, garneret med dansk appelsintagetes fra svigermors urtehave.

Gintonic med Thomas Henry Elderflower Tonic og Nginious Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Jeg vil til enhver tid anbefale, at man sammensætter sin G&T ud fra principperne om det åbenlyse match. Har man fat i en appelsinrig gin som fx den spanske Wint Gin, matcher man den med en appelsinrig tonicvand som fx 1724 Tonic eller Indi Tonic. Dertil garnerer man med appelsinholdige frugter a la kumquat, en soltørret appelsinskive eller måske appelsinskal, kombineret med en lille kanelstang for at bryde med den megen appelsin.
Men når man sidder og leger med alle tre komponenter (gin, tonicvand og garniture), falder man af og til over overraskende gode matches, man slet ikke havde set komme. Således fandt jeg frem til kombinationen af den schweiziske Nginious Swiss Blended Gin, den tyske Thomas Henry Elderflower Tonic og blomsten appelsintagetes en sen aften, længe efter man skulle være stoppet. Samtidig fik jeg modbevist den gamle læresætning om, at ”Nothing good happens after 2 A.M.”

Gintonic med Thomas Henry Elderflower Tonic og Nginious Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

For ganske nylig trådte endnu en fremragende gin ind på den danske scene. Denne gang kommer ginnen fra Schweiz, og er intet mindre end eminent. Til trods for det lidt fjollede navn, er Nginious Gin faktisk utrolig lækker. 18 botanicals, der udover enebær blandt andet inkluderer laurbærblade, citron, appelsinskal, grapefrugt, nellikeblomst, kardemommefrø, lakridsrod, verbena, kamilleblomst, brombærblade, iris, tidselrod og berberis (der tilsyneladende er forbudt ved lov i Danmark). De 18 ingredienser opdeles i fire grupper og destilleres a fire omgange, for til sidst at blive blended til det endelige ginkoncentrat. Det er en mere end almindelig arbejdskrævende proces for produktion af gin. Og smagen er da også derefter.

Nginious Gin er urtet med noter af bær og blomster – især kamille – kardemomme, laurbær og citronskal. Enebærren er klar og behagelig, meget lig med Gin Mare, faktisk. Og endelig en subtil appelsinsødme – hvilket var årsagen til anvendelsen af appelsintagetes som garniture.
I kombination med den fyldige og sødmefulde Thomas Henry Elderflower Gin, får man masser af smag, ganske lidt appelsin, og en ganske let, frisk blomst. Hyldeblomsten i tonicvanden er faktisk ret nedtonet, og fylder slet ikke så meget, som man kunne frygte. Og i sammen med Nginious Gin og den parfumerede appelsintagetes giver denne let blomstrede tonic en virkelig lækker G&T.

Gintonic med Thomas Henry Elderflower Tonic og Nginious Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Har man fået smag for Nginious Swiss Blended Gin, er der intet andet at gøre, end at kaste sig over storebroren, Nginious! Cocchi Vermouth Cask Finish, der som navnet indikerer, har været opbevaret på egetræsfade (225-liters barrique), der først har været fyldt med Barolovin, derefter Cocchi Vermouth, og endelig Nginious Gin. Det er en eminent og kompleks gin med masser af præg fra de genanvendte fade.

Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: