TuesdayGT: Saarland Gin and Tonic

Med den nye Doctor Polidori’s Dry Tonic har folkene bag den sydtyske landbrugsgin Ferdinand’s Saar Dry Gin begået endnu en genistreg. Den er super tør, urtet, let krydret og blomstret, og så er den det perfekte match med Ferdinand’s Saar Dry Gin.

Gin and Tonic med Ferdinand's Saar Dry Gin og Doctor Polidoris Tonic. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Imens ginbølgen fortsætter med uforandret styrke, sker der i øjeblikket en lille revolution indenfor tonicvand. Den er selvfølgelig drevet af ginnens popularitet, men eftersom langt størstedelen af alt gin drikkes sammen med tonicvand, kommer det næppe bag på nogen, at de mange lækre ginner vi har at vælge imellem nu om dage, har øget efterspørgslen på gode tonicvand.

Avadis Distillery, der blandt andet står bag Ferdinand’s Saar Dry Gin, har netop lanceret deres bud på den perfekte tonicvand. Doctor Polidori’s Dry Tonic er opkaldt efter den engelske forfatter John William Polidori, der udover at være krediteret som ophavsmand til hele vampyrgenren, også fungerede som personlig læge for poeten Lord Byron i første halvdel af 1800-tallet. Og det er Dr. Polidoris virke som læge og de naturmediciner, han må have kreeret under Lord Byrons utallige rejser rundt i verden, som de gode folk hos Avadis er inspireret af. Derfor er Doctor Polidori’s Dry Tonic en ”Botanical Tonic Water” lavet på ekstrakter fra urter og frugter ved hjælp af destillation.

Gin and Tonic med Ferdinand's Saar Dry Gin og Doctor Polidoris Tonic. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Doctor Polidori’s Tonic er en urtet og blomstret tonicvand lavet med destillerede ekstrakter fra enebær, timian, basilikum, citron, blomster, peber og kinin. Efterfølgende er der kun tilført kildevand, kulsyre og ganske lidt sukker. Sidstnævnte gør den ikke ligefrem til en light tonicvand, men til en meget tør tonicvand.

Det er ikke nogen overraskelse, at Doctor Polidori’s Dry Tonic er den perfekte partner til Ferdinand’s Saar Dry Gin. Ginnens lavendel-, kvæde- og urtede noter fremhæves perfekt af Doctor Polidori’s Tonic, der samtidig tilføre en anelse enebær og krydrede noter til drinken. Garnér med citronskal og timian.

Gin and Tonic med Ferdinand's Saar Dry Gin og Doctor Polidoris Tonic. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

4 Comments on “TuesdayGT: Saarland Gin and Tonic

    • Det er et godt spørgsmål, Henrik. Desværre kender jeg ikke svaret på nuværende tidspunkt. Jeg ved blot, at den er på vej ud i butikkerne.

  1. Hej. Jeg har købt dem i Inco. Du skal dog have et kundekort for at købe ind der.
    Er der andre gins du vil anbefale Doctor Polidoris til?
    Hilsen Thomas

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: