Seaside Gin & Tonic

Edinburgh Seaside Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.

Sol, sommer og strand. Og Gin & Tonics, selvfølgelig. Det er ikke bare en perfekt kombination. Det er også inspirationen bag den skotske Edinburgh Seaside Gin.

Øst for den skotske hovedstad finder man brede sandstrande som Dunbar Beach og Limetree Walk Beach, der agerer naturlige åndehuller mellem rustikke borgruiner, dramatiske klippeskråninger og det uendelige antal golfbaner. Man kan tilbringe timer på bare at sidde og indtage de mange indtryk, man får fra de skotske kyststrækninger øst for Edinburgh. Eller også kan man gøre som folkene bag Edinburgh Gin, der læner sig op ad selv samme område som inspiration til deres Edinburgh Seaside Gin.

Edinburgh Seaside Gin er tilsmagt med ni botanicals, hvor traditionelle ginbotanicals som enebær, kvanrod, korianderfrø, kardemomme, orrisrod og paradiskorn udgør de seks af dem. Til at give ginnen det lokale præg, har folkene kastet sig over de tre typiske ingredienser fra Skotlands østkyst, lægekokleare (scurvy-grass), korsknap (ground-ivy) og blæretang. Det giver ginnen et strejf af kyst og strand med blæretangen som den mest tydelig indflydelse med et saltet, umami-agtigt aftryk på den ellers sødmefulde gin med fuld skrald på enebærene.

Som Gin & Tonic har jeg valgt at friske den lidt op med et mix med den urtede Fever-Tree Mediterranean Tonic, pyntet med to skiver lime og en lille håndfuld sure ribs på stilk. Ginnen holder en alkoholstyrke på 43% vol., så pas på med doseringen af tonicvand. Man kan hurtigt komme til at overdøve de fine detaljer i ginnen. Og husk masser af is!

Edinburgh Seaside Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.
Edinburgh Seaside Gin and Tonic. Photo by Michael Sperling.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: