6 måder at gøre sidste feriedag til en (gin)fest

Vi kender det alle sammen; sidste feriedag står for døren og mest af alt ønsker vi at nyde den mest muligt, inden vi rammes af hverdagens trummerum med faste rutiner, vækkeur, arbejde og måske værst af alt, alt for få drinks.

Her er min opskrift på at forsøde den sidste feriedag med lidt gin.

Geranium Gin og Tonic. Photo by Michael Sperling.
Geranium Gin og Tonic. Photo by Michael Sperling.

Gin and Tonic

”It’s always 5 o’clock somewhere.” For sidste gang i ferien kan man tillade sig at sætte sig godt tilrette i skyggen og nyde en iskold Gin and Tonic. En af mine personlige sommerfavoritter er den let blomstrede og citrusfriske Geranium Gin mixet med Fever-Tree Indian Tonic og pyntet med en halv skive økologisk grapefrugt, en lille skive ingefær og en rosmarinkvist. Det er og bliver en sommerklassiker her i huset.

Er du på udkig efter inspiration til nye Gin and Tonics, har jeg samlet et utal af opskrifter her.

Tarquin's Gin og østers. Photo by Michael Sperling.
Tarquin’s Gin og østers. Photo by Michael Sperling.

Gin og østers

Man kan spise østers hele året rundt, men personligt nyder jeg det ekstra meget på en varm sommerdag. For mig er østers en luksusspise, jeg alt for sjældent giver mig selv lov til. Og selvom den typiske servering med frisk, nyåbnet øster med citronsaft er svær at overgå, er der masser af lækre smagsoplevelser i kombinationen af gin og østers. En af mine egne favoritter er en omgang Perl Noir Østers marineret i limesaft, Tarquin’s Gin fra Cornwall i England, ingefær, sukker og chili, og pyntet med friskrevet limeskal.

Jeg har samlet mine egne favoritopskrifter med gin og østers her.

Gin & Tonic-is

De seneste år har det sikre internethit været Gin & Tonic-ispinde i alle afskygninger. Og selvom alt i mig får lyst til at vende ryggen til disse overeksponerede virale hits, kommer man ikke uden om, at Gin, tonicvand og is kan være usædvanlig lækkert her i sommervarmen. Om det så er Gastromands reklameopskrift for Lidls Hortus Gin med Gin & Tonic Sorbet eller amerikanske Port and Fins Gin & Tonic Agurkispinde, så er det bare vildt lækkert, og uden tvivl en af de bedste måder at nyde sidste feriedag på.

Southside. Photo by Michael Sperling.
Southside cocktail. Photo by Michael Sperling.

Nem sommercocktail

Ønsker man at upgrade fra den sædvanlige Gin and Tonic uden at skulle kaste sig ud i et større cocktail-projekt med et utal af ingredienser, er den klassiske cocktail Southside helt sikkert noget for dig. Den er simple, lækker og fantastisk Instagram-venlig!

Southside menes at stamme fra gangsternes højborg Chicago, hvor den ulovlige gin var i høj kurs i 1920’ernes forbudstid. Ginnen var så dårlig, at man blev nødt til at maskere den med både sukker, lime og mynteblade – og derfor kaldes den også for ”Ginnens svar på en mojito.”

Ingredienser:

  • 60 ml citrusfrisk gin a la Hendrick’s Gin, Citadelle Gin eller Beefeater Gin
  • 30 ml friskpresset limesaft
  • 15 ml sukkerlage (50/50 sukker og vand opvarmet og afkølet)
  •  8 mynteblade

Fremgangsmåde:
Shake alle ovennævnte ingredienser sammen med en håndfuld isterninger i en shaker og si indholdet ned i et afkølet glas (fx et martiniglas). Og voila, så har du et sikkert hit på feriens sidste dag.

Gin-spillekort

Skal sidste feriedag tilbringes sammen med familie, kan det passende ske over et slag kort. Britiske Gin Monkey (aka Emma Stokes) har udviklet et kortspil med billeder af og fun facts om gin og cocktails. Det er en indlysende idé og aldeles godt udført med smukke billeder på alle kortene. Aldrig før har det været sjovere at tæve familiens teenager i et slag Fisk eller Præsident & Røvhul.

Gin Rummy-kortspillet kan købes her.

Freakshakes. Photo by Michael Sperling.
Freakshakes. Photo by Michael Sperling.

Freakshakes

Alle kender milkshakes, hvor mælk, vaniljeis og frugter mødes i en symfoni af lækkerhed. Men der findes en ekstremudgave kaldet Freakshakes, hvor det på ingen måder kan blive vildt nok. Det er de seneste år blevet en stor ting i især USA og Australien under parolen ”Jo større, jo bedre.”

Til denne Freakshake har jeg blendet kakaomælk (Matilde Kakao Skummetmælk, selvfølgelig) med vaniljeis hældt i et afkølet glas coated med chokoladegardiner og pyntet med flødeskum, chokoladesovs, Fruit Loops, krymmel og en halv Sneakers is. Denne udgave er alkoholfri, men der er intet, der taler imod at tilføje 3-4 cl gin til blandingen inden blenderen tændes. Britiske Craft Gin Club viser vejen her.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: