Hernö Gin Cocktail Awards 2019

Australierne løb med sejren, da nogle af verdens bedste bartendere dystede om den prestigefyldte titel som vinder af Hernö Gin Cocktail Awards 2019.

Fjorten bartendere fra henholdsvis Australien, Hong Kong, Italien, England, Sverige, Norge og Danmark var inviteret til Hernö Distillery i Dala ved Härnösand, godt 450 kilometer nord for Stockholm, for at dyste i en af de mest udfordrende bartenderkonkurrencer i verden.

På jagt efter ingredienser. Photo by Michael Sperling
På jagt efter ingredienser. Photo by Michael Sperling

I løbet af seks timer skulle de deltagende bartendere udtænke og kreere en cocktail lavet med ingredienser de selv har plukket under en hike på og omkring bakken Speckstaberget, godt 20 minutters kørsel fra Hernö Distillery. Til udarbejdelsen af deres cocktails havde bartenderne et sparsomt udendørskøkken, vand, honning og vintageginnen Hernö High Coast Terroir Gin, der i 2019 var tilsmagt med de fem håndplukkede, lokale ingredienser enebær, grannåleskud, stedmoderblomst, rønnebær og solbærblade.

Hernö Gin Cocktail Awards er den ultimative udfordring for enhver bartender, som normalt arbejder med fabrikerede ingredienser. At smage sig gennem den svenske underskov i jagten på den perfekte, velbalancerede cocktail er ikke for enhver. Det kræver erfaring med håndværket, kreativitet og en stor portion fantasi for at skabe en cocktail, der rent faktisk fungerer.

LÆS OGSÅ: Et besøg hos Hernö Distillery

Og hvad finder man så på Speckstaberget? Grundet den våde og milde sommer i år, måtte bartenderne kigge langt efter enebær, blåbær og tyttebær, som man ellers normalt finder her sidst på sommeren. Til gengæld var der masser af  rønnebær, gran, skovsyre og vilde hindbær, og flere bartendere havde kastet sig ud i mere alternative ingredienser som røde myrer, grankogler, lyng, havvand og rejnfan.

Vinder af Hernö Gin Cocktail Awards 2019, Raphael Redant fra Sydney, Australien. Photo by Michael Sperling
Vinder af Hernö Gin Cocktail Awards 2019, Raphael Redant fra Sydney, Australien. Photo by Michael Sperling

Vindercocktailen, “God’s Country”, blev lavet af Raphael Redant fra Stitch Bar i Sydney, Australien. Cocktailen var intens og let røget med noter af cola-agtig karamel, lavet med blandt hindbær, granrøget gin, lyng, honning, havvand og røde myrer.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Hernö Gin

Det var noget, der imponerede dommerpanelet, som i år bestod af grundlægger, ejer og destillatør hos Hernö Gin, Jon Hillgren; Brand Ambassador og head bartender hos Hernö Gin, Emil Åreng; og undertegnede glade ginnørd, Michael Sperling.

– For it’s smokey pine notes, use of sea water and red ants, its caramel notes and deep darknes, the winner of Hernö Gin Cocktail Awards 2019 is Raphael Redant from Stitch Bar in Sydney, Australia, udtalte dommerpanelet da vinderen blev annonceret på scenen.

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 - Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling
Hernö High Coast Terroir Gin 2019 – Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: