Anmeldelse: Beefeater 24

Med inspiration fra Japan har Beefeaters chefdestillatør skabt en gin, der kan måle sig med de mest eksklusive brands på markedet. Japansk sencha te, kinesisk grøn te og grapefrugt gør Beefeater 24 ideel til frugtige Gin and Tonics. 

Beefeater 24Mange forbinder Beefeater med den ikoniske Beefeater Gin, der stort set har været uændret siden lanceringen i 1876. Men Beefeater har gennem tiden introduceret adskillige gin, ved siden af Beefeater Gin: de tre Beefeater Limited Editions: Summer Edition (maj, 2010), Winter Edition (okt, 2010) og London Market Edition (jun, 2011), Beefeater Wet (1999) og den legendariske Beefeater Crown Jewel Perrless Premium Gin, der blev lanceret i 1993 og afløst af Beefeater 24 i 2009. Juli 2013 kommer Beefeaters næste satsning: Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin. Læs min anmeldelse her.

Ideen til Beefeater 24 lader der til at være flere forskellige versioner af. Det officielle website lader os vide, at Beefeaters chefdistillatør, Desmond Payne, fik ideen til Beefeater 24, da han faldt over en gammel victoriansk prisliste udarbejdet af Beefeaters grundlægger, James Burrough, der også var en prominent tehandler.
I en anden version fik Payne ideen til Beefeater 24 under en forretningsrejse til Japan, hvor gin drikkes med te frem for tonicvand, fordi den kinin der typisk indgår i tonic anses for at være et medicinalmiddel og derfor er ulovligt at anvende til fødevarer.

Uanset hvordan Desmond Payne kom på at kombinere te og gin, er Beefeater 24 tæt forbundet med den originale Beefeater Gin. Beefeater 24 indeholder tolv ingredienser. De ni af ingredienserne kommer fra Beefeater Gin: enebær, angelikarod, angelikafrø, korianderfrø, lakridsrod, mandler, orrisrod, appelsinskal, citronskal. Dertil kommer Beefeater 24’s tre særlige ingredienser: japansk sencha te, kinesisk grøn te og håndskrællet grapefrugtskal.
Beefeater 24 er opkaldte efter den 24-timer lange periode, hvor alle 12 ingredienser lægges i blød i neutral alkohol udvundet af korn inden selve destillationen. Herefter tilføres ikke andet end vand (for at få den ned på de 45% vol.) – hvilket gør det til en London Dry Gin.

Tasting notes

Det umiddelbare indtryk er en frisk og let fyrrenål i næsten fra enebærren. Duften minder meget om den originale Beefeater Gin. Men når først Beefeater 24 rammer tungen, mødes paletten af en mild og frisk enebær efterfulgt af varm krydret citrus. Eftersmagen er fyldt med en skarp citrus fra grapefrugten. Man lægger især mærke til teen i eftersmagen, hvor man fornemmer en let garvesyre på tungen – hvilket er en ret interessant detalje ved denne gin. Beefeater 24 er mildere og mere behagelig i alkoholen (smooth) end Beefeater Gin, men det er ikke en gin, man kan sidde og nyde rent (neat).

Beefeater 24 and Tonic

Beefeater 24 og Fever-Tree TonicDen milde karakter og skarpe citrus i eftersmagen gør det til en udfordring af matche Beefeater 24 med den ideelle tonicvand. Hvis enebærren drukner i tonicvandens citrus eller sødme, bliver er amputeret Gin and Tonic. Det eneste rigtige valg er Fever-Tree Tonic, der med en behagelig bitter smag fra ægte kinin, velbalancerede sødme fra sukkerrør samt tydelige og friske citrus er et rigtig godt match med Beefeater 24.
Fremfor at garnere med den sædvanlige citron- eller limeskive, så prøv i stedet med en skive grapefrugt. Det gør det til en mere frugtig og sød Gin and Tonic, men det mildner den skarpe eftersmag og garvesyre i ginnen.

Lets make some drinks!

Man går aldrig galt i byen med en Gin and Tonic, men Beefeater 24’s brug af te og ekstra meget citrus gør den ideel til drinks. En favorit er Beefeater 24 Triple Citrus and Tonic – en Gin and Tonic med en skive af både citron, appelsin og grapefrugt. Citrus galore med en vidunderlig sødme.

Hvis man har lyst til at udforske Beefeater 24’s tenoter, kan man skænke en Beefeater 24 GLT: 50 ml. Beefeater 24, 25 ml. afkølet Lady Grey Tea, Bitter lemon og en masse is.
Shake Beefeater 24 og Lady Grey Tea sammen med is. Hæld dernæst i et hi-ball glas fyldt med isterninger. Top med Bitter lemon og garnér med en citronskive.

Find mange flere drinks baseret på Beefeater 24 på beefeatergin.com. Kender du til gode drinks med Beefeater 24, hører jeg gerne herom via kommentarfeltet nedenfor.

Konklusion

Beefeater 24 Gif

Med Beefeater 24 er det tydeligt, at Beefeater er meget andet end Beefeater Gin. Desmond Payne har skabt en gin, der er helt sin egen og som sagtens kan måle sig med de mest eksklusive brands på markedet.
Beefeater 24’s milde karakter og brug af japansk sencha te, kinesisk grøn te og håndskrællet grapefrugtskal gør den til en af Beefeaters mere interessante gin. Den skarpe eftersmag gør den svær at drikke rent, men tilgengæld er den ideel til frugtige Gin and Tonics og te-baseret drinks.

Beefeater 24 føres af en lang række forhandlere på det danske marked. Mit eksemplar er købt på tilbud hos Irma på Christianshavn i København.

One Comment on “Anmeldelse: Beefeater 24

  1. Pingback: Anmeldelse: Beefeater London Dry Gin | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: