Anmeldelse: Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin

“The gin for free thinkers” Fredag den 9. august 2013 blev den faglagrede Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin endelig frigivet. Den er ginnens svar på en whisky, der skal drikkes ren. Jeg kunne dog ikke dy mig for også at prøve den i en gin og tonic.

Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested GinUnder rundvisningen på Beefeaters destilleri i Londonbydelen Kennington under The London Gin Ramble i februar, pegede vores rundviser, Brand Ambassador for Beefeater, Tim Stones, på en lille destillator og sagde: ”Over there you see James Burrough’s [Beefeaters grundlægger, red.] original still from the 19th Century. It still works and we’re playing around with it at the moment, but we’re not quite ready to show you guys yet. But it’s going to be amazing.” Det har siden vist sig, at det de rendte rundt og legede med, var Beefeaters fadlagrede luksusgin, Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin, der i daglig tale allerede er blevet forkortet til det mere mundrette Beefeater Burrough’s Reserve.

Beefeater Burrough’s Reserve er en håndlavet ultra premium small batch gin destilleret på grundlæggeren James Burroughs gamle 268-liters kobberdestillator og modnet i særligt udvalgte egetræstønder, der tidligere har indeholdt den franske aperitifvin, Lillet. Den er lavet på præcis de samme ni ingredienser som den velkendte Beefeater gin: enebær, angelikarod, angelikafrø, korianderfrø, lakridsrod, mandler, orrisrod, appelsinskal og citronskal. Forskellen ligger udelukkende i den destillator, der anvendes til fremstillingen og lagringen i disse specielle Lillet-tønder. Hver batch (parti) er på kun 900 liter, deraf betegnelsen small batch.
Resultatet er en gylden og blød gin, der ligesom de fineste single malt whiskyer og tøndelagrede rom bør drikkes ren (neat). Beefeater markedsfører Beefeater Burrough’s Reserve som “The gin for free thinkers” og selvom der i forvejen findes adskillige fadlagrede gin på markedet, skulle denne være i en klasse for sig – om ikke andet, så er den med en pris på £71 (610 kroner) pr. flaske i hvert fald i en prisklasse for sig.

Label of Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin

Tasting notes

Beefeater pointerer adskillige steder, at ”Burrough’s Reserve is best served chilled and enjoyed neat without dilution.” Det er vil selvfølgelig også være udgangspunktet for denne anmeldelse. Inspireret af bloggen Summer Fruit Cups anmeldelse af Beefeater Burrough’s Reserve, har jeg valgt at smage ginnen både afkølet og ved stuetemperatur. Der vil uden tvivl være stor forskel på smagen ved de to temperaturer.

Afkølet
I næsen får man mild enebær, let blomstrede noter, tydelig citrus.
I munden er ginnen tyktflydende og smagen på én gang intens og let. En krydret enebær, frisk vanilje og trænoter er fremtræden i starten af smagen. Herefter kommer de blomstrede noter, man også kunne bemærke i næsen. Citrussen er overraskende tilbagetrædende.
Heldigvis føles alkoholen knapt så fremtrædende og dominerende, når den afkøles. Det er et stort plus for folk som mig, der kan have svært ved at nyde gin neat.

Ved stuetemperatur
I næsen får man først og fremmest den velkendte og elskede enebær, lidt sødlig appelsin og en fjern duft af knastørt træ.
I munden er ginnen fyldig, tyktflydende, cremet og meget kraftig i både smag og alkohol. I første omgang domineres smagen af søde vaniljenoter, der helt sikkert kommer fra Lillet-tønderne. Dernæst kommer enebær, kardemomme og en smule lakridssødme. Eftersmagen fades ud med en blød enebær, vanilje og en lidt jordet smag, der kan komme fra angelikaroden.

Den forbudte gin og tonic

Top of Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested GinNu er det efterhånden velkendt, at Beefeater Burrough’s Reserve er tænkt som en nyde-gin, der skal drikkes neat. Men jeg har ikke kunne dy mig fra at prøve den i en gin og tonic. Det er trods alt den måde, jeg bedst kan lide min gin.
De mange smagsdetaljer i Beefeater Burrough’s Reserve kommer bestemt ikke til sin ret i en gin og tonic. Enebærren og vaniljesødmen er tydelig, der er en smule citrus at spore og nogle krydrede noter, jeg ikke har smagt i en gin og tonic før. Jeg har dog valgt ikke at tilføje garniture til drinken.
Alt i alt giver Beefeater Burrough’s Reserve faktisk en ret god og anderledes gin og tonic.

Konklusion

Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin er en intens smagsoplevelse og uden tvivl en gin som ingen anden, jeg har smagt. Den er kompleks og fyldt med så mange detaljer i smagen, at det kan være svært at finde de rette ord at sætte på. Det har i hvert fald været svære end normalt, at pin pointe de forskellige noter.
Selvom det grænser til det blasfemiske, så giver Beefeater Burrough’s Reserve faktisk en ret god gin og tonic, men man går glip af de mange detaljer, denne gin har at byde på. Derfor, hvis du får muligheden, så prøv den først neat og derefter i en drink. Så ved du i det mindste, hvad du går glip af.

På nuværende tidspunkt sælges Beefeater Burrough’s Reserve udelukkende i Spanien og Storbritannien. Men jeg kan ikke forestille mig andet, end at den vil finde vej til det danske marked inden længe. Ellers kan man gøre som mig. Købe den hos den engelske webshop Master of Malt. Den koster omkring £71.

Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin.

9 Comments on “Anmeldelse: Beefeater Burrough’s Reserve Oak Rested Gin

 1. Pingback: Anmeldelse: Beefeater 24 | En Verden af Gin

 2. Pingback: Beefeater lancerer ny ultra premium gin | En Verden af Gin

 3. Pingback: Anmeldelse: Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged | En Verden af Gin

 4. Pingback: Fadlagret gin stormer frem | En Verden af Gin

 5. Pingback: De 5 bedste gin fra 2013 | En Verden af Gin

 6. Pingback: Gin hører hjemme i tønder | En Verden af Gin

 7. Pingback: Anmeldelse: Bombay Amber | En Verden af Gin

 8. Pingback: Anmeldelse: Beefeater London Dry Gin | En Verden af Gin

 9. Pingback: Anmeldelse: Citadelle Réserve Gin – En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: