Bombay Sapphire indtager Berlin

Tre danske bartendere kæmper indbyrdes om en finaleplads, når Berlin danner ramme om de nationale finaler i den prestigefyldte konkurrence The Bombay Sapphire Worlds’s Most Imaginative Bartender Competition 2014.

Bombay Sapphire Gin capsule. Photo: Bacardi-Martini.Mandag den 3. marts 2014 drager Angelina June Brandt Fugl og Jonas Brandenborg Andersen fra Strøm Bar i København og Ulrich Deleuran Steffensen fra No. 14 Vinbar i Vejle til Berlin for at dyste om en finaleplads ved Bombay Sapphires tredje årlige World’s Most Imaginative Bartender Competition, der afholdes i London til maj.

Ginkategoriens absolutte superbrand Bombay Sapphire Gins årlige World’s Most Imaginative Bartender Competition er en global kreativitetskonkurrence for bartendere, der har til formål “to inspire the endless creativity that is at the heart of great cocktail making”. Konkurrencen blev i sidste uge nævnt som en af de ti største spirituskonkurrencer i verden af The Spirits Business. Udover den store præmie (typisk en rejse), bliver vinderen eksponeret i en grad, som kun få andre konkurrencer kan gøre det.

Ved de nationale finaler i Berlin skal der udover en danske finalist, også findes nogle kreative finalister fra Norge, Tyskland, Schweiz og  Østrig, der alle skal repræsentere deres respektive lande ved finalen i London. Du kan læse om alle deltagernes cocktails på Facebook.com/BombayCocktailCompetition.

De fantasifulde danske deltagere

Sammen med et ukendt antal andre danske bartendere, indsendte Angelina, Jonas og Ulrich deres bud på en anderledes og fantasifuld gin cocktail med den ikoniske Bombay Sapphire Gin. Reglerne var enkle:

 • At least one (1) but not more than four (4) alcoholic
  ingredients are permitted.
 • Bombay Sapphire Gin should be the base spirit.
  modifiers (i.e. bitters, liqueurs, cocktail syrups, etc.).
 • No more than seven (7) ingredients are permitted,
  including dashes, drops and garnishes.
  (or bar measures).

Ud fra disse rammer, har hver bartender skabt deres bud på en usædvanlig og anderledes gin cocktail.

Beautiful Mess af Angelina June Brandt Fugl fra Strøm Bar.Angelina June Brandt Fugl, der vandt Funkin Open Cocktail Competition 2013, deltager med cocktailen Beautiful Mess:

50 ml Bombay Sapphire Gin 40%
20 ml hjemmelavet blommepuré
6 dråber mandelolie
15 ml honning
15 ml citronsaft
10 ml æggehvide

Mandelolien i Beautiful Mess er lavet på ristede mandler, og skal eksperimentere med de bitre mandler, der er det ene af de i alt ti botanicals i Bombay Sapphire Gin.

Jonas Brandenborg Andersen, der tidligere i år vandt Merlets Europe Sidecar Cocktail Competition i Cognac, kalder sit bud på den mest fantasifulde Bombay Sapphire cocktail for Bread and Water – ”re-imagining” den mest basale servering – brød og vand. Cocktailen indeholder:

Bread and Water af Jonas Brandenborg Andersen fra Strøm Bar.50 ml Bombay Sapphire Gin 40%
25 ml Dolin Blanc
10 ml O.P. Redistilled Bitter
5 ml Maraschino Liqueur
1 stk. Tonic Bread
1 stk. Botanical Butter

Bread and Water serveres med et stykke brød som garniture, lavet af bl.a. tonicvand, og botanical butter med enebær, koriander og citronskal.

Yves 1761 af Ulrich Deleuran Steffensen fra No. 14 Vinbar.Ulrich Deleuran Steffensen, der vandt Dansk Bartender Laugs julecocktailkonkurrence i 2013, tager til Berlin med cocktailen ’Yves 1761:

50 ml Bombay Sapphire Gin 40%
1 cm citrongræs
1 cm ingefær
10 ml St.Germain Elderflower likør
40 ml hjemmelavet citron/honningsirup

Ulrichs hjemmelavede sirup er lavet på dansk honning, friskpresset citronsaft og vand. Cocktailen serveres i et afkølet goblet glass og garneres med citronskal og citrongræs.

Sidste års danske finalist

Sidste års danske finalekandidat ved Bombay Sapphire Gins World’s Most Imaginative Bartender Competition 2013 i Firenze deltog Niklas Frank (dengang fra The Union, nu bestyrer af Madame Chu’s) med cocktailen Deavu. Vinderen blev dog Matteo Vanzi fra Italien med cocktailen The Pastorini.

Bombay Sapphire Gin logo. Photo: Bacardi-Martini.

De nationale finaler afholdes på den trendy Bar Tausend i Berlin. En Verden af Gin er selvfølgelig på pletten for at dække begivenheden og heppe på de danske deltagere. Følg med her på sitet og på Facebook og Twitter. For updates før, under og efter konkurrencen følg #bombaywmib, og #bombaywmibdk for updates om de danske deltagere.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: