Schweppes Drink Lab 2014

Havtorn, hypen, citronmelisse, lakrids og Geranium Gin er opskriften på succes. Det beviste folkene fra The Jane, da de mandag vandt Schweppes’ cocktailkonkurrence DRINK LAB 2014.

Schweppes Drink Lab 2014. Photo by Schweppes.Der er næppe nogen tvivl om, at vi skylder Johann Jacob Schweppe en ordentlig omgang for opfindelsen af kulsyreholdig væske tilbage i 1770. For hvad ville en Coca Cola eller en tonicvand være uden kulsyre? Helt og aldeles flad, vil jeg mene. Der er dog sket meget på de godt 250 år, hvor Schweppes har skabt festfyrværkeri i vores drinks, og selvom virksomheden stadig er leveringsdygtig af nogle af de bedst sælgende mixers på markedet, er deres image under voldsomt pres fra nytilkomne aktører. Med opblomstringen af gin-kategorien, gør dette sig især gældende for markedet med tonicvand, hvor produkter som Fever-Tree Tonic og 1724 Tonic vinder terræn. Men mandag aften fik Schweppes lukket munden på selv de mest skeptiske cocktailnydere, da der for første gang blev afholdt Schweppes DRINK LAB på dansk grund. Arrangementet blev afholdt på natklubben Sunday i København, hvor seks af Københavns bedste cocktailbarer kom med deres bud på de kommende tendenser indenfor cocktails.
Til stede var bartendere fra Strøm Bar, The Union, PS Bar & Grill, Fugu Cocktailbar, The Jane og Zefside. Bartenderne havde fuldstændig frie hænder til skabe innovative og smukke cocktail – der selvfølgelig skulle indeholde en eller flere af Schweppes’ mixere.


Musikken blev leveret af Medina. Photo by Michael Sperling.Medina skød konkurrencen i gang.

Kreativiteten var stor blandt de tilmeldte bud med ingredienser som thai-orkidé, syltede hyben, havtorn sauce, birkesaft, lakridssirup og øl. Vinderen blev dog cocktailen ‘North Sea Lemonade’ kreeret af Daniel Jordanov og Frederik Bjørn Hansen fra The Jane. Cocktailen var deres bud på en nordisk tropedrink, hvis ingredienser da også synes både eksotiske og nordiske:

  • 5 cl. Geranium Gin
  • 1 barske Syltede Hyben fra Bondegårdshyben
  • 2 cl. Havtorn sauce fra Nordisk Køkken
  • 0,5 cl. Lakridssirup fra Samsø Landkøkken
  • 2 cl. Frisk citronjuice
  • 5 cl. Schweppes Lemon
  • Garnish: citronmelisse og lakridsrod

North Sea Lemonade. Photo by Michael Sperling.
Vindercocktailen North Sea Lemonade.

North Sea Lemonade var da også en helt særlig oplevelse. Kombinationen af de syrlige noter fra især havtorn-saucen, den syltede hypen og citrus, de søde lakridsnoter, og endelig den florale Geranium Gin gav en ret kompleks cocktail med masser af spil i både næse og mund.

Tillykke til Daniel Jordanov og Frederik Bjørn Hansen med sejren, og rigtig god tur til Bar Convent i Berlin.

Vinderne Daniel Jordanov og Frederik Bjørn Hansen sammen med aftensvært Emil Thorup. Photo by Michael Sperling.
Vinderne Frederik Bjørn Hansen og Daniel Jordanov, og aftenens vært Emil Thorup.

Man kan tilbringe mandag aften på mange måder. I min verden er der pluspoint, hvis den tilbringes med en cocktail i hånden. Og når Schweppes inviterer til cocktailbattle med Schweppes Drink Lab 2014, kan man ikke gøre andet end at overgive sig til de høje ginmagter. Mandag er hermed min yndlingsdag i denne uge.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: