En anderledes martini

Quince Martini lavet på Ferdinand's Saar Quince Gin. Photo by Michael Sperling.Den klassiske martini er den ultimative udfordring for en gin. Alt afhængig af mængden af vermouth er det i en martini, at alle nuancer og noter i ginnen blottes. Det sker dog alt for sjældent, at jeg skænker mig selv en martini. Jeg foretrækker faktisk at smage en gin neat, fremfor at svine den til med vermouth, hvis jeg ønsker at nærstudere noterne i ginnen. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at jeg har haft adskillige gode oplevelser med martinis.

For nogle dage siden fik jeg lejlighed til at kigge dybt i Ferdinand’s Saars nyeste produkt – Ferdinand’s Saar Quince Gin. En likør-lignende kvædegin lavet på Ferdinand’s Saars oprindelige dry gin.
Ferdinand’s Saar Dry Gin er en lille landbrugsgin fra den sydtyske delstat Saarland. Det er et partnerskab mellem Avadis Distillery og vingården Forstmeister Geltz-Zilliken. Alkoholbase og størstedelen af ginnens tredive økologiske botanicals kommer fra egne marker og plantager. Prikken over ‘i’et er den efterfølgende infusionen af rieslingvin fra Zilliken. Hvis du ikke allerede kender denne fremragende gin, kan du læse meget mere om den her.

Inspireret af englændernes sloe gin

Ferdinand’s Saar Quince Gin, der er en pendant til den engelske sloe gin, er lavet ved at udbløde håndplukkede kvæde-pærer i Ferdinand’s Saar Dry Gin i seks måneder. Væsken presses efterfølgende i en druepresser, hvorefter der tilføjes rieslingvin og koncentreret kvædejuice lavet ved hjælp af cryo selection (en mekanisk frysningsmetode, der ofte anvendes til at producere icewine i andre icewine-producerende lande end Østrig, Tyskland, USA og Canada). Der tilføjes ikke sukker til produktet, så modsat slåenbærginnen, er der faktisk ikke tale om en likør. Sødmen i Ferdinand’s Saar Quince Gin kommer udelukkende fra kvæde-pærerne.

Quince Martini lavet på Ferdinand's Saar Quince Gin. Photo by Michael Sperling.

Let’s mix it up

Og hvad stiller man så op med så et unikt produkt? Jeg er ikke den store cocktailopfinder, derfor gik jeg direkte til ophavsmændene for at få inspiration. På Ferdinand’s Saar’ Facebook-side bliver der heldigvis jævnligt postet opskrifter, og her fandt jeg en simpel opskrift på en noget anderledes martini – Quince Martini med 20 ml. Ferdinand’s Saar Dry Gin, 12 ml. Ferdinand’s Saar Quince Gin, 60 ml. halvtør rieslingvin og citronskal som garniture.
Selvom den er yderst velsmagende, er der lidt for meget vin og alt for lidt cocktail over den til min smag. Derfor justerede jeg opskriften en anelse til følgende mere martini-agtig opskrift:

  • 40 ml. Ferdinand’s Saar Dry Gin
  • 20 ml. Ferdinand’s Saar Quince Gin
  • 40 ml. halvtør rieslingvin
  • Citronskal som garniture

Fremgangsmåde:
Shake alle ingredienser med is, og hæld indholdet i et afkølet cocktailglas. Garnér med citronskal.

Resultatet er en halvtør og mere gintung martini med masser smag af gin, riesling og kvædesødme. En ganske anderledes martini – hvis man overhoved bør kalde den det.

Quince Martini lavet på Ferdinand's Saar Quince Gin. Photo by Michael Sperling.

2 Comments on “En anderledes martini

  1. Pingback: Ginaften i Odense, Aarhus og Brøndby | En Verden af Gin

  2. Pingback: TuesdayGT: Lavender Dream | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: