TuesdayGT: Lavender Dream

Tyskerne laver guddommelig gin. Det ved de fleste efterhånden. Og for nylig blev det cementeret, da Ferdinand’s Saar Dry Gin tog dobbelt guld ved San Francisco World Spirits Competition. Ugens TuesdayGT er dedikeret til den tyske guldvinder.

Gin and Tonic med Ferdinand’s Saar Dry Gin og Gents Swiss Roots Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: jeg er dybt imponeret over Ferdinand’s Saar Dry Gin. Tilbage i juli 2014 skrev jeg følgende i min anmeldelse af Ferdinand’s Gin:

”Når jeg skriver anmeldelser, sker det ud fra følgende kriterier: det håndværksmæssige, det unikke, den gode historie og smagen. Ferdinand’s er spot on på alle parametre. Det er denne type gin, jeg var på jagt efter, da jeg startede med at skrive om gin for snart et par år siden. Der findes meget få gin i samme liga som Ferdinand’s Saar Dry Gin, og den er for mig et skoleeksempel på den udvikling, ginnen har gennemgået: gin er virkelig ikke længere bare gin.” Læs hele anmeldelsen her.

Siden da er jeg bestemt ikke blevet mindre imponeret. Med lanceringer som den likør-agtige kvædegin, Ferdinand’s Saar Quince Gin, og luksusudgaven Ferdinand’s Goldcap med tørrede rieslingdruer, akacie, pærer og infusion af den højtdekorerede vin Zilliken Auslese Goldkapsel, fortsætter Ferdinand’s Gin med at hæve barren for topklasses gin. Og med sejren med dobbelt guld ved San Francisco World Spirits Competition i sidste uge, er jeg åbenbart ikke alene.

Gin and Tonic med Ferdinand’s Saar Dry Gin og Gents Swiss Roots Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Ferdinand’s Saar Dry Gin er resultatet af et samarbejde mellem Avadis Distillery og vingården Forstmeister Geltz-Zilliken. Ginnen er håndlavet med tredive økologiske botanicals og fortyndet med rieslingvin. Listen af botanicals tæller blandt andet citrontimian, enebær, slåenbær, kvædepære, korianderfrø, hyben, humleblomst, kvan, ingefær, rose og lavendel fra braklagte vinmarker i den nærliggende Konzer Talchen-dal – de fleste botaicals er ligesom alkoholbasen og den iblandede rieslingvin fra egne marker, plantager og urtehaver.

Ugens TuesdayGT

Ferdinand’s Saar Dry Gin er vinøs og kompleks med noter som sprød fyrrenål, let krydrede  noter fra kanel, koriander og peber, saftige kvædepærer, frisk og tør citrus og delikat lavendel. Og i denne uges TuesdayGT er det de to sidstnævnte noter, vi hiver frem i lyset. Vi skal nemlig lave en Gin & Tonic med Ferdinand’s Gin, Gents Tonic, lime og lavendel.

Ferdinand’s Gins kvædepærer og lavendelnoter er et perfekt match med den super tørre Gents Swiss Roots Tonic Water. Med tilføjelsen af lime og lavendel er det svært at holde begejstringen tilbage.

Gin and Tonic med Ferdinand’s Saar Dry Gin og Gents Swiss Roots Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Tillykke til folkene bag Ferdinand’s Gin. Det er godt arbejde, og jeg er sikker på, at det ikke er den sidste pris, der bliver hentet hjem til Saarland.

Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

One Comment on “TuesdayGT: Lavender Dream

  1. Pingback: Planter og krydderurter der skræmmer myg væk – Avelyn Danmark

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: