TuesdayGT: Odd Couple

Denne uges TuesdayGT er sammensat af et meget umage par. Men med den helt rigtige garniture sker der magiske ting i glasset.

Gin & Tonic med Langley's No. 8 Gin og 1724 Tonic Water. Photo by Michael Sperling.I den ene hånd har vi en kraftig engelsk gin domineret af enebær, muskat og salvie. I den anden hånd har vi en sød og blid tonicvand med fremtrædende noter af appelsin og mandarin, og kun ganske lidt bitterhed fra kinin. Umiddelbart kan det være svært at få disse to elementer til at mødes i gastronomisk velvære, men belgiske Manuel Wouters er ikke ginguru for ingenting. Løsningen skal findes i garnituren.

I Manuel Wouters’ nyeste ginbog, Gin & Tonic – Around the World in 80 Gins, som jeg skrev om for nogle uger siden, fremhæver han blandt andet 80 meget forskellige ginner fra stort set alle hjørner af kloden. Hr. Wouters giver samtidig sit bud på gode matchs med tonicvand og brug af garniture. En af de Gin & Tonics der fangede min opmærksomhed, var Wouters’ kombination af Langley’s No. 8 Gin og 1724 Tonic Water. En kombi jeg havde lidt svært ved at se for mig.

Gin & Tonic med Langley's No. 8 Gin og 1724 Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Den engelske Langley’s No. 8 fra Langley Distillery ved Birmingham har en kraftig smag af enebær, men også fine noter af både muskat og salvie. En smag jeg umiddelbart ikke kunne forestille mig sammen med 1724’s meget søde og frugtige smag.
Manuel Wouters’ hemmelige våben er salty fingers og rosa peberkorn. Salty fingers, som min lokale fiskehandler kalder både salte fingre og salturt, er en lille sprød strandurt med en salt og bitter smag, der typisk anvendes som tilbehør til fisk og skaldyr – og nu også til Gin & Tonics.
Sammen med den let florale og krydrede rosa peber, bringer den salte strandurt den kraftige Langley No. 8 sammen med den søde 1724 Tonic til en ret fantastisk Gin & Tonic. Der sker meget i glasset, med både sødme, syrlighed og urtede og krydrede noter. Ikke engang 1724’s noget milde kulsyre kan ødelægge dette match.

Gin & Tonic med Langley's No. 8 Gin og 1724 Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Jeg havde aldrig selv fundet på denne kombination, men har ofte stået hos fiskemanden og overvejet, hvad pokker jeg kunne stille op med salturt. Nu har jeg endelig svaret.

Gin & Tonic med Langley's No. 8 Gin og 1724 Tonic Water. Photo by Michael Sperling.

Del din TuesdayGT under hashtagget #tuesdaygt på Facebook, Twittter, GooglePlus og Instagram.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: