TuesdayGT: Gin & Tonic Day

Det er forår og årets første ginmærkedag nærmer sig. Derfor er ugens #TuesdayGT dedikeret til International Gin & Tonic Day, der finder sted den 9. april. Come join us.

Hendrick's Gin & Tonic. Photo By Michael Sperling.

Der er efterhånden en hel del mærkedage, der involverer gin – hvilket man kun kan glæde sig over. Den største er uden tvivl World Gin Day, der altid falder på den anden lørdag i juni (altid anden lørdag i juni), men årets første ginmærkedag finder sted torsdag den 9. april, hvor man markerer International Gin & Tonic Day med gin og tonic i lange baner. En Verden af Gin holder sig selvfølgelig ikke tilbage, og derfor er ugens #TuesdayGT dedikeret til International Gin & Tonic Day.

I Danmark er det især Hendrick’s Gin, der ihærdigt forsøger at få mærkedagen op at stå. Derfor har jeg valgt at bakke op om dette smukke tiltag ved at dele mine to favorit G&Ts med Hendrick’s Gin – to drinks jeg har drukket en hel del de seneste ti år. Men International Gin & Tonic Day er på ingen måder begrænset til Hendrick’s Gin, så hiv ginflaskerne frem fra skabet på torsdag og tag del i løjerne.

Hendrick's Gin & Tonic. Photo By Michael Sperling.

Gin & Tonic – The Hendrick’s Way

Man kommer ikke uden om det. Agurk fungerer exceptionelt godt sammen Hendrick’s Gin. Det er nu ikke så mærkeligt, for agurk indgår faktisk i opskriften til denne lækre skotske gin. Hendrick’s Gin er lavet med 11 botanicals, bl.a. enebær, røllike, kommen, hyldeblomst, kamille, appelsinskal og guineapeber, der destilleres i to forskellige destillatorer: en traditionel pot still, hvor ingredienser koges, og en Carter Head still, hvor ingredienserne dampes i alkohol. De to destillatorer resulterer i to meget forskellige typer destillater, men når de efterfølgende blandes sammen, sker der noget forunderligt i flasken. Prikken over i’et og årsagen til Hendrick’s Gins karakteristiske friskhed og blomstrede duft og smag, er den efterfølgende tilføjelse af agurk- og rosenessens. Og netop derfor giver det rigtig god mening at garnere din Hendrick’s Gin & Tonic med agurk. Men Hendrick’s er hverken den eneste og ej heller den første til at benytte agurk i gin. De har blot været bedst til at fortælle folk om det. Af andre gin med agurk kan nævnes Martin Miller’s Gin, Berliner Brandstifter Gin, og den japanskinspirerede Japanese Umami Gin.

Hendrick's Gin & Tonic. Photo By Michael Sperling.

Hendrick’s Gin & Tonic med agurk og rosenpeber

Min all time favorit Hendrick’s Gin & Tonic er både oplagt og lidt af en gammel kending. Der findes ikke et dårligt tidspunkt på året – eller døgnet – hvor denne G&T ikke gør sig godt. Det er lidt et forsøg på at bryde med den klassiske agurk- og rosenbladsgarniture (hvilket også er en virkelig god G&T). I denne har jeg udskiftet rosenbladene med rosenpeber, der nedtoner den i forvejen fremtrædende rosenduft og –smag i ginnen med en let og mild pebret smag, der lægger sig perfekt op ad Hendrick’s Gins blomstrede noter.

Ingredienser:

  • 5 cl. Hendrick’s Gin
  • 1 fl. Gents Tonic
  • Agurk
  • Rosenpeber

Hæld gin og tonicvand i et afkølet glas fyldt med isterninger. Garnér med tyndt skårede skiver agurk og let knust rosenpeber på toppen.

Hendrick's Gin & Tonic. Photo By Michael Sperling.

Hendrick’s Gin & Tonic med agurk og mynte

Den anden G&T-favorit jeg har valgt at tage med denne gang, er bedst egnet som en sommerdrink. Perfekt til afkøling og forfriskning midt på dagen, hvor solen står højest på himlen. Brugen af frisk mynte drager associationer til mojito, men denne ginvariant indeholder agurk i stedet for rørsukker og lime.

Ingredienser:

  • 5 cl. Hendrick’s Gin
  • 1 fl. Fever-Tree Tonic
  • Agurk
  • Mynte

Muddle 5-6 stykker agurk og 4-5 mynteblade i bunden af et glas. Fyld glasset op med isterninger, og hæld efterfølgende  gin og tonicvand i glasset. Pynt med en myntekvist, der er blevet vækket ved et par slag på kanten af bordet.

Hendrick's Gin & Tonic. Photo By Michael Sperling.

Nyd foråret og International Gin & Tonic Day, og så begynder nedtællingen til sol, sommer og World Gin Day i juni. Og lad os endelig se de G&Ts på Facebook, Instagram og Twitter på torsdag. Tag hellere end gerne @EnVerdenafGin.

One Comment on “TuesdayGT: Gin & Tonic Day

  1. Pingback: Anmeldelse: Roby Marton Gin | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: