Call me Jez

Den karismatiske Jeremy Spencer, Drink Slinger of The West Winds Gin, satte et flot punktum for den uofficielle australske gin-uge i København.

The West Winds Gin Master Class med Jeremy Spencer på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Copenhagen Aussie Gin Week, fristes man næsten til at kalde det, startede med en Master Class med Stuart Gregor fra Four Pillars Gin og sluttede med en Master Class med Jeremy Spencer fra The West Winds Gin. Det var en ualmindelig god uge at være ginskribent.
Som en del af The West Winds Gins erobring af Europa, tilbragte ginbrandets ”drink slinger”, Jeremy Spencer, dag 21 og 22 af den såkaldte Ginvasion of Europe i København. Den flere ugers Europatur er selvfølgelig et charmeoffensiv for at få gang i salget af The West Winds Gins produkter i denne del af verden. Programmet for besøget i København var byens barer, dansk kultur og en Master Class på Bar25.

The Sabre og The Cutlass fra The West Winds Gin. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Med Australiens fortid som britisk koloni, burde det måske ikke være så overraskende, at der bliver produceret rigtig god gin Down Under. Men faktisk er det et meget nyt fænomen. I løbet af de seneste fem år, er en række nye mikrodestillerier skudt op over alt i Australien. Landets størrelse taget i betragtning, er de 25-30 australske ginner måske ikke nok til at imponere. Til gengæld er deres ingredienslister så vilde og eksotiske, at bagetiketterne kan være mindst lige så spændende som indholdet.
Langt de fleste australske gindestillerier kan findes i Sydney og Melbourne-områderne, men The West Winds Gin kommer fra det vestlige Australien – fra Margaret River ca. to timers kørsel syd for millionbyen Perth.

The West Winds Gin Master Class med Jeremy Spencer på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin. Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Navnet The West Winds Gins er en hyldest til de vestenvinde, der i århundreder har blæst sømænd over Det Indiske Ocean fra især Sydafrika til Australiens vestkyst. Fælles for destilleriets ginner er, at de benytter en blanding af lokale, australske botanicals og importerede, traditionelle botanicals. Fx stammer 35 procent af enebærrene fra Australien. De resterende 65 procent er importeret fra Europa. Og korianderfrøene er også lokale. Derudover fortyndes det færdige ginkoncentrat efter selve destillationen med filtreret vand fra Margaret River, der er et kendt vinområde i Vestaustralien.

Jeremy Spencer fra The West Winds Gin på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin. G&T med The Cutlass, Fever-Tree Tonic, kanel og citronskal på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.
G&T med The Cutless, Fever-Tree Tonic, kanel og citronskal på Bar25.

The West Winds første gin, The Sabre, en australsk version af en traditionel London Dry Gin på 40% vol., med krydres blandt andet med ristede wattle seed. Og den krydrede og noget mere potente The Cutlass på 50% vol. er krydret med bush tomato, lemon myrtle og cinnamon myrtle. De lokale botanicals giver disse to ginner en helt særlig australsk kant, der på den ene side er genkendelig som gin, men på den anden side er ganske anderledes og aldeles eksotiske i smagen.
Med i bagagen havde Jez, som Jeremy Spencer insisterer på at blive kaldt, også en flaske af The West Winds Gins seneste produkt – The Broadside Navy Strenght Gin. Hvor Navy Strenght gin typisk “kun” er på 57% vol., er The Broadside faktisk på hele 58% vol., og som noget ganske usædvanligt, er ginnen tilsmagt med saltvand fra Margaret Rivers udmunding i Det Indiske Ocean.
Folkene bag The West Winds Gin vidste godt, at en saltet gin er meget usædvanlig og meget udfordrende for både bartendere og almindelige kunder. Ifølge Jez ligger åbenbaringen dog lige for:

– Haven’t you ever tried salty caramel?

Og ideen er god nok. Selvom jeg kun har smagt The Broadside neat og i en dirty martini med en anelse olivenvand, fungerer en saltet gin faktisk ret godt. Den har en helt anden fylde, end andre ginner Det er bestemt noget, der skal udforskes nærmere, hvis den på et tidspunkt bliver frigivet på det danske marked.

Jeremy Spencer fra The West Winds Gin på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.

Det er selvfølgelig svært at være objektiv og helt uden bias, når man selv har været en afgørende spiller i organiseringen af søndagens Master Class med The West Winds Gin. Men i al beskedenhed var det et fantastisk arrangement på Bar25. På æresord. Jez var i sit es blandt aftens deltagere, og bartenderne bag disken kreerede mindeværdige cocktails med The West Winds Gin.

Clover Club med The Sabre på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.
Clover Club med The Sabre på Bar25.

Jeg er i løbende kontakt med et utal af ginbrands rundt omkring i verden, og da Jeremy Spencer meldte sin ankomst, var jeg selvfølgelig klar til at give en hånd med i organiseringen af et arrangement i København, hvor han ville have mulighed for at møde folk fra begge sider af bardisken – on trade og off trade.
Således kunne En Verden af Gin teame op med de gode folk fra Bar25, der for nylig blev kåret til Byens Bedste Cocktailbar 2015 af AOK og The West Winds Gins danske importør, Juuls Vin og Spiritus, og byde 25 heldige deltagere på Master Class med Jez, gins and cocktails.
Efter en overraskende våd søndag aften i The West Winds Gins tegn, stod den på ægte dansk sommermad bestående af frikadeller og kartoffelsalat hjemme hos mig om mandagen. Og vi vågede os oven i købet ud på en efterfølgende ’evening stroll’ på Christiania – en oplevelse der næsten forstummede den rapkæftede australier.

Negroni med The Cutlass på Bar25. Photo by Michael Sperling, En Verden af Gin.
Negroni med The Cutlass på Bar25.

One Comment on “Call me Jez

  1. Pingback: The Aussie Way | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: