Negroni fylder 100 år

Negroni med Four Pillars Rare Dry Gin, Dolin Rouge og Campari. Photo by Michael Sperling.

En af de helt store klassiske cocktails indenfor gin fylder 100 år her i 2019. Det drejer sig om den italienske cocktail Negroni, der har oprindelse i Firenze i 1919 hos den daværende Caffé Cassoni. Her bestilte Grev Camillo Negroni angivelig en Americano ”with a bit more kick” (citat fra Diffordsguides The Bartender’s Bible to Gin). Fosco Scarselli bag bardisken imødekom Camillo Negronis bestilling ved et tilføje gin til Americano’ens Vermouth Rosso og Campari. Samtidig udskiftede bartenderen Americano’ens sædvanlige citrongarnish ud med appelsin. Herefter bestilte Grev Camillo Negroni jævnligt sin nye yndlingscocktail med lige dele sød vermouth, Campari og gin, der langsomt men sikkert lokalt blev kendt som ‘En Negroni”.

Negroni. Photo by Michael Sperling.
Negroni. Photo by Michael Sperling.

Negroni er en mine go-to cocktails. På papiret er det en af de simpleste cocktails med lige dele af sød vermouth, Campari og gin. Men negroniens enkelthed er lige præcis det, der gør den så svær at mestre. Det hele ligger i detaljerne. Hvilken gin passer sammen med hvilken vermouth? Og hvordan tøjler man bedst Campariens enorme bitterhed? Det er nogle af de spørgsmål, som enhver bartender har stået med utallige gange.

LÆS OGSÅ: Den perfekte negroni

Selv er jeg ret vild med stærke ginner i en negroni. Enten af den kraftig og krydrede slags eller den stærke og alkoholrige slags. Det giver nemlig er ret godt modspil til den appelsinbitre Campari.

Blandt mine favoritginner til brug i en negroni finder man Martin Miller Westbourne Strength Gin på 45,2% vol., Geranium 55 på 55% vol., Four Pillars Rare Dry Gin på 41,8% vol., Four Pillars Spiced Negroni Gin på 43,8% vol., Barr Hill Reserve Tom Cat Gin på 43% vol., endelig Hernö Navy Strength Gin på 57% vol.

  • Ingredienser:
  • 3 cl Gin
  • 3 cl Sød vermouth
  • 3 cl Campari
    Appelsinskal

Fremgangsmåde:
Lige dele Campari, gin og vermouth omrøres forsigtigt i en shaker, og hældes efterfølgende i et afkølet glas med isterninger (så store isterninger som mulig). Vrid appelsinskallen let i overfladen af cocktailen, og garnér afslutningsvis med appelsinskallen.

 


herno-negroni-1Kom med til Negroni-smagning (UDSOLGT)

I uge 26 er det Negroni Week og i den forbindelse gentager successen med vores Negroni-smagning fra efteråret 2018, men denne gang med nye og endnu vildere twists på programmet. Tre cocktails, foredrag og indgående nørderi med negroni.
Arrangementet finder sted den 27. juni 2019 på Kester Thomas.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her. (UDSOLGT)

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: