The London Gin Club

Gemt væk inde bag den enorme byggeplads til ombygningen af Tottenham Court Roads undergrundsstation, ligger den lille bar og café The Star at Night, der om aftenen huser The London Gin Club.
Selvom byggepladsens tilstedeværelse skaber kaotiske tilstande i de små sidegader til den del af Oxford Street, synes det ikke at smitte af på barens besøgstal. Så snart man træder ind i det mørke lokale på godt 80 kvadratmeter, mødes man af en øredøvende larm fra de mange hyggende gæster.
Det er torsdag aften. Klokken er 22. Alligevel er The London Gin Club fyldt til bristepunktet. Heldigvis for mig bliver et bord ledig i samme øjeblik, jeg træder ind i lokalet. Efter lidt besværligheder med at skære igennem larmen, får jeg kommunikeret mig frem til det ledige bord og Gin Tasting Menu no. 2.

Fra tirsdag til lørdag (fra 18.00-23.30) kan man som gin-entusiast udfordre sin palete med de over 60 forskellige gin, baren har at tilbyde som cocktails, longdrinks eller neat. Barkortet er i den grad imponerende, og for dem der vil have andet end gin, er der mulighed for at smage en række øl fra lokale mikrobryggerier samt diverse vin, vand og spiritus. Men det er i forhold til ginnen, The London Gin Club excellerer.

The London Gin Club
Logo for The London Gin Club.

Fra mit bord i bagerste hjørne af det skiltebeklædte lokale har jeg frit udsyn til barens store udvalg af gin. Og selvom jeg efterhånden har smagt en hel del forskellige gin fra det meste af verden, er der ikke chance for at baren løber tør for muligheder foreløbig. Der er adskillige interessante fra især USA, jeg kun har læst om. De 60 gin er et imponerende skue.

Et af de helt store trækplastre, og også hovedårsagen til mit visit, er barens Gin Tasting Menus, der giver gæsterne mulighed for at stifte bekendtskab med fire forskellige gin, serveret i miniatureflasker og med to flasker tonic, fire glas (store runde bourgogneglas) med isterninger og forskellige former for garniture. Ved at servere ingredienserne hver for sig, giver det gæsten mulighed for at smage ginnen med og uden tonic og garniture. Indholdet af de to tasting menuer varierer fra måned til måned.
Mit valg faldt på menu nummer 2, bestående af:

  • The Botanist. Skots højlandsgin fra Isles of Skye med blandt andet 22 lokale ingredienser. Serveret med timiankvist og citronskive.
  • Royal Dock. Hayman’s Navy Strength Gin på hele 57% (ABV). Serveret med en oliven.
  • G’Vine Floraison. Fransk gin produceret i Cognac-regionen. Serveret med cassiabark og tørrede enebær.
  • 7 Dials. Barens (The London Gin Club) egen kolddestillerede gin. Serveret med limeskal.

Ved at få serveret sine gin og tonics som samlesæt bliver dette hurtigt centrum for konversationen. Det er tydeligt at se, hvordan gæsterne diskuterer ginnens nuancer, blandingsforhold og om glassenes bobleform nu også er den helt rigtige måde at servere gin og tonics.
Selvom disse tasting menuer kan opfattes som en gemmick, ser jeg det som en klar fordel, for gin er en svær spiritus at drikke ren som med whisky og cognac. Med tasting menuerne kan man nippe til den rene gin, og derefter anvende resten til en gin og tonic. Desuden giver det gæsterne en anderledes og i nogen grad eksklusiv oplevelse, der adskiller The London Gin Club fra de mange andre ginbarer i London.

For inkarnerede gin-entusiaster er der også mulighed for at blive medlem barens klub (hence the name: The London Gin Club) ganske gratis. Medlemskabet giver tilbud på de to tasting menuer, udvalgte drinks og adgang til en række event arrangeret selve klubben. Besøg websitet for tilmelding og information. Undertegnede er selvfølgelig blevet medlem, for det er bestemt ikke sidste gang, jeg skal en smut forbi The London Gin Club på Great Chapel Street – lige bag byggepladsen.

7 Comments on “The London Gin Club

  1. Pingback: The London Gin Club – International members « The London Gin Club

  2. Pingback: London – Home of Gin | En Verden af Gin

  3. Pingback: Den store garniture-krig | En Verden af Gin

  4. Pingback: Egne gin er barernes nye trækplaster | En Verden af Gin

  5. Tak for en rigtig nice side med fede gin tips og info. – keep up the spirit 🙂

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: