En skovtur udover det sædvanlige

For femte år i træk inviterede Hernö Gin nogle af verdens bedste bartendere til det nordlige Sverige for at dyste mod hinanden til Hernö Gin Cocktail Awards 2017.

Bartender Leo Lahti på toppen af Skuleberget. Photo by Michael Sperling.Billede: Bartender Leo Lahti på toppen af Skuleberget. Photo by Michael Sperling.

Det er en udfordring for de fleste at vandre i de svenske fjelde. For ti bartendere blev turen op og ned ad det 295 meter høje Skuleberget yderligere udfordret af, at de uden forudgående kendskab til området samtidig skulle indsamle ingredienser til brug i en cocktailkonkurrence senere samme dag.

Bartenderne, fra henholdsvis Hong Kong, Storbritannien, Sverige og Danmark, var inviteret til Hoga Kusten af Hernö Gin  for at dyste mod hinanden i den årlige Hernö Gin Cocktail Awards-konkurrence.

Hernö High Coast Terroir Gin (vintage 2017). Photo by Michael Sperling.Billede: Hernö High Coast Terroir Gin (vintage 2017). Photo by Michael Sperling.

Udstyret med fletkurv og madpakke smagte deltagerne sig gennem bjergets bevoksning på sin vej ned til konkurrencepladsen i Friluftsbyn med kurvene fyldte af alt fra blomster, bær og kogler til mos, gran og svampe. Og så var det ellers om at finde frem til, hvem der kunne lave den bedste cocktail ud fra dagens høst på bjerget og den speciallavede gin til lejligheden – den limiterede Hernö High Coast Terroir Gin (vintage 2017). Denne helt særlige gin, med et oplag på kun 399 flasker, er lavet på en neutral, økologisk hvedespiritusbase på 96% vol., der er redestilleret med de fem botanicals, enebær, gederams, rønnebær, granskud og humle – der alle er indsamlet ved håndkraft i Hoga Kusten-området.

Og vinderen er…

Som det jo hør og bør til enhver konkurrence, så skal der findes en vinder. Det utrolig kompetente dommerpanel bestående af Master Distiller og ejer af Hernö Gin, Jon Hillgren, Chief of First Impressions hos Hernö Gin, Emil Åreng, medgrundlægger af verdens største ginsite, Olivier Ward, og undertegnede tog den tunge tjans med at smage sig gennem de arme bartenderes kreationer. Lad der ikke være nogen tvivl; når man slipper ti sagesløse bartendere løs på et bjerg, kan man kun forvente det uventede. Og det var præcis, hvad der blev præsenteret. Alt fra WTF til OMG blev præsenteret for dommerpanelet og de 120 tilskuere.

Vindercocktailen 'Into the Forest' af Devender Kumar. Photo by Michael Sperling.Billede: Vindercocktailen ‘Into the Forest’ af Devender Kumar. Photo by Michael Sperling.

Aftenens sejrherre og vinder af Hernö Gin Cocktail Awards 2017 blev Devender Kumar fra cocktailbaren ‘8 1/2 Otto e Mezzo Bombana’ i Hong Kong med cocktailen Into the Forest, lavet med tyttebær, blåbær, enebær- og lynginfuseret honningvand, røllike, skovsyre, gin og mjødurt- og enebærinfuseret vand – slynget fra shaker til shaker i bedste showman-stil, for som han selv forklarer:

– I throw the drink instead of shaking it as it aerates the drink and dilute the drink just slightly less than shaking does.

Devender Kumar har uden tvivl ret, for han er vinderen af Hernö Gin Cocktail Awards 2017.

Vinderen Devender Kumar. Photo by Michael Sperling.Billede: Vinderen Devender Kumar. Photo by Michael Sperling.

2 Comments on “En skovtur udover det sædvanlige

  1. Pingback: Hernö Gin Cocktail Awards 2018 – En Verden af Gin

  2. Pingback: Confessions of a non-collector – En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: