Hernö Gin Cocktail Awards 2018

Det blev den hongkongske bartender Slamet Haryadi fra M Bar på Mandarin Oriental i Hong Kong, der løb med førstepladsen ved Hernö Gin Cocktail Awards 2018.

Deltager Lenny Opai fra Australien betragter Höga Kustens skønhed. Photo by Michael Sperling.
Deltager Lenny Opai fra Australien betragter Höga Kustens skønhed. Photo by Michael Sperling.

For sjette år i træk afholdte svenske Hernö Gin sin årlige Cocktail Awards. Tretten bartendere fra henholdsvis Australien, Hong Kong, Macau, Italien, England, Sverige, Norge og Danmark var inviteret til Höga Kusten, godt 500 kilometer nord for Stockholm, for at dyste i en af de mest udfordrende bartenderkonkurrencer i verden.

LÆS OGSÅ: I audiens hos Jon Hillgren, Hernö Gin.

I løbet af en seks timer skal de tretten bartendere udtænke og kreere en cocktail lavet med ingredienser de selv har plukket på det 295 meter høje bjerg Skuleberget midt i det UNESCO-udpegede område Höga Kusten. Til rådighed har de et sparsomt udendørskøkken, vand, honning og vintageginnen Hernö High Coast Terroir Gin, der i år var tilsmagt med de fem håndplukkede, lokale ingredienser enebær, grannåleskud, hyldeblomst, rønnebær og ølmalt fra Hernö Gins nabobryggeri Lockeby Bryggeri.

Hernö High Coast Terroir Gin vintage 2018. Photo by Michael Sperling.
Hernö High Coast Terroir Gin vintage 2018. Photo by Michael Sperling.

Hernö Gin Cocktail Awards er den ultimative udfordring for enhver bartender, som normalt arbejder med ingredienser, der kan købes i alverdens supermarkeder. Men at smage sig gennem en svensk underskov i jagten på den perfekte, velbalancerede cocktail er ikke for enhver. Det kræver erfaring med håndværket, kreativitet og en stor portion fantasi for at skabe en cocktail, der rent faktisk fungerer.

Og hvad finder man så på Skuleberget? I år gik bartenderne især efter blåbær, tyttebær, rønnebær, gran, enebær og skovsyre, men flere bartendere havde kastet sig ud i mere alternative ingredienser som røde myrer, revling, mælkebøtter, skivekamille og rejnfan.

Vindercocktailen "Black Forest" af Slamet Haryadi. Photo by Michael Sperling.
Vindercocktailen “Black Forest” af Slamet Haryadi. Photo by Michael Sperling.

Vindercocktailen, “Black Forest”, lavet af Slamet Haryadi fra M bar på Mandarin Oriental i Hong Kong var inspireret af hans kones yndlingskage. Cocktailen bestod af enebær, graninfuseret vand og blåbær, samt stødt kul af træ fra skoven. Resultatet var en dybsort og frisk cocktail med stor blåbærsmag, afbalanceret med bitterhed fra gran og sødme fra honning. Cocktailen var pyntet med en solafsvedet blåbærkvist.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Hernö Gin.

Og det var noget, der imponerede dommerpanelet, som i år bestod af The Gin Queen fra Australien, Caroline Childerley; grundlægger, ejer og destillatør hos Hernö Gin, Jon Hillgren; Brand Ambassador og head bartender hos Hernö Gin, hos Emil Årang; og undertegnede glade ginnørd, Michael Sperling.

– Tonight’s winner, Slamet Haryadi, made a stunning and beautiful cocktail using technics never seen before at Hernö Gin Cocktail Awards, udtalte dommerpanelet da vinderen blev annonceret på scenen.

Vinderen Slamet Haryadi hyldes af konkurrencens andenplads, Nathan Colby, og tredjeplads, Ania Kulak. Photo by Michael Sperling.
Vinderen Slamet Haryadi hyldes af konkurrencens andenplads, Nathan Colby, og tredjeplads, Ania Kulak. Photo by Michael Sperling.

Udover æren vandt Slamet Haryadi et trofæ, og en håndlavet lædertaske og et læderforklæde fra en lokal læderproducent.

En Verden af Gin var også en del af dommerpanelet ved både Hernö Gin Cocktail Awards 2016 og Hernö Gin Cocktail Awards 2017 (læs mere i de to hyperlinks). Læs meget mere om Hernö Gin Cocktail Awards her.

Se alle billederne fra dette års Hernö Gin Cocktail Awards nedenfor. Tryk på billeder for at se dem i fuldskærm.

One Comment on “Hernö Gin Cocktail Awards 2018

  1. Pingback: Confessions of a non-collector – En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: