Nordic Negroni

Copenhagen Dry Gin. Photo by Michael Sperling.

Med Copenhagen Dry Gin får den gode, gamle, italienske cocktail Negroni et friskt nordisk twist fra ginnens fremtrædende kommennoter.

Sammen med Gin & Tonic er Negroni-cocktailen en af de bedste aperitifs, man kan forkæle sig selv med. Og i over 100 år har den italienske negroni tryllebundet alverdens cocktailelskere med dens bittersøde appelsinnoter.

Nordic Negroni med Copenhagen Dry Gin, Campari og Regal Rogue Bold Red Vermouth. Photo by Michael Sperling.
Nordic Negroni med Copenhagen Dry Gin, Campari og Regal Rogue Bold Red Vermouth. Photo by Michael Sperling.

Negroni er min go-to cocktail. På papiret er det en af de simpleste cocktails med lige dele af sød vermouth, Campari og gin. Men negroniens enkelthed er lige præcis det, der gør den så svær at mestre. Det hele ligger i detaljerne. Hvilken gin passer sammen med hvilken vermouth? Og hvordan tøjler man bedst Campariens enorme bitterhed? Det er nogle af de spørgsmål, som enhver bartender har stået med utallige gange.

Normalt går jeg efter stærke ginner til mine negronier – enten af den kraftig og krydrede slags eller den alkoholrige slags til at give modspil til den appelsinbitre Campari. Men så mødte jeg den nye Copenhagen Dry Gin fra Copenhagen Distillery, hvor den skandinaviske spiritustradition med akvavit er løftet ind i ginnen. I den relancerede Copenhagen Dry Gin er den tidligere mjødbase er skiftet ud med en mere simpel økologisk hvedebase, der er redestilleret og tilsmagt med enebær, dild og kommen blandt ginnens i alt otte ingredienser. Copenhagen Dry Gin balancerer smukt på vippen mellem gin og akvavit, og den vil uden tvivl udfordre ginelskere såvel som akvavitelskere. Men i en negroni er der ikke noget at tage fejl af!

Ginnens citrusfriske kommennoter stråler mellem vermouthens druesødme og Campariens appelsinbitterhed. Det giver en markant friskere og lysere negroni. Det gør sig især gældende, når man benytter den australske Regal Rogue Bold Red Vermouth. Den er lavet på Barossa Valley Shiraz-druer med blandt andet lokale peberbær, wattleseed, timian og ret tydelig tørret figen og kirsebær.

Ingredienser

  • 3 cl Copenhagen Dry Gin
  • 3 cl Regal Rogue Red Bold Vermouth
  • 3 cl Campari
  • Appelsinskal som garniture

Fremgangsmåde
Lige dele Campari, gin og vermouth omrøres forsigtigt i en shaker/glas sammen med isterninger, og hældes efterfølgende i et afkølet glas med isterninger (så store isterninger som mulig). Vrid appelsinskallen let i overfladen af cocktailen, og garnér afslutningsvis med appelsinskallen.

God fornøjelse!

Nordic Negroni med Copenhagen Dry Gin, Campari og Regal Rogue Bold Red Vermouth. Photo by Michael Sperling.
Nordic Negroni med Copenhagen Dry Gin, Campari og Regal Rogue Bold Red Vermouth. Photo by Michael Sperling.

One Comment on “Nordic Negroni

  1. Pingback: Tre favoritter – i én pakke

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: