Gin & Tonic med Hernö Pink BTL Gin

Hernö Pink BTL Gin. Photo by Michael Sperling.

Annonce: Flasken har jeg modtaget fra Hernö Gin

Hernö Pink BTL Gin går imod strømmen med en pink gin, som slet ikke er pink. Og det giver helt nye muligheder for lækre Gin & Tonics til de varme sommerdage.

Jeg har sagt det mange gange før: de frugtige Pink Gins er ikke gin. Ganske enkelt fordi enebær ikke er den dominerende smagsfaktor. Desuden er Pink Gin faktisk en cocktail fra midten af 1800-tallet, hvor datidens gin blev mikset med afkølet mineralvand og en stænk Angostura bitter (ifølge Diffordsguide Bartender’s Bible to Gin: 2 shots gin, 2 shots afkølet mineralvand og 1 dash Angostura bitter).

Mange producenter er ret ligeglade med ovenstående, og sender derfor produkter på gaden, som minder mest om alkoholrig saftevand med smag af blomster, bær eller frugt. Misforstå mig ikke, der er ikke nødvendigvis tale om dårlige produkter – det er bare ikke gin. Selv er jeg ret glad for Tanqueray Flor de Sevilla Gin, især i en negroni, men gin er det altså ikke.

Men der findes faktisk ginproducenter, som ved hvad ægte gin er og respekterer definitionerne for denne. En af dem er Hernö Gin fra det svenske højland godt 400 kilometer nord for Stockholm. I april 2020 frigav de Hernö Pink BTL Gin, der eksplicit tager afstand fra de lyserøde saftevandsprodukter med påskriften “This is not a cocktail. Pink Gin is a cocktail. This is a pink bottle of gin.” Det er da et statement, der vil noget.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af den originale Hernö Gin

Hernö Pink BTL Gin er en klar men frugtig og floral gin tilsmagt med enebær, korianderfrø, jordbær, rosenblade, cassiabark, sortpeber, citronskal og vanilje. Der er masser af sprød enebær og citruskrydret korianderfrø i smagen, som Hernö Gin er så kendt for. De frugtige bærnoter fra jordbærrene ledsages flot en den aromatiske vanilje og friske citrus. Perfekt til sommerens friske Gin & Tonics!

Hernö Pink BTL Gin, 1724 Tonic, limeskive og hindbær. Photo by Michael Sperling.
Hernö Pink BTL Gin, 1724 Tonic, limeskive og hindbær. Photo by Michael Sperling.

Hernö Pink BTL Gin & Tonic

For mig gør Hernö Pink BTL Gin sig ufattelig godt sammen med de mere frugtige tonicvand som 1724 Tonic og Indi Tonic. Som pynt kan anbefales friske jordbær og hindbær, topskuddet af en myntekvist, citronskal og limeskive.

Til denne Gin & Tonic har jeg valgt følgende:

  • 5 cl Hernö Pink BTL Gin
  • 1 fl. 1724 Tonic
  • 1 limeskive
  • 3 hindbær

Fremgangsmåde:
Hæld ginnen i et afkølet glas. Fyld glasset op med isterninger. Top op med tonicvand. Rør gin og tonicvand forsigtigt rundt med en ske. Pynt med limeskive og hindbær.

God fornøjelse!

Hernö Pink BTL Gin. Photo by Michael Sperling.
Hernö Pink BTL Gin. Photo by Michael Sperling.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: