De danske ginproducenter

Det vil uden tvivl komme bag på de fleste, men der produceres faktisk masser gin i Danmark – og meget af det er af rigtig høj kvalitet.

I en tid hvor ginkategorien er i eksplosiv vækst, kan det være svært at få øje på de mange lokale ginperler, der produceres rundt omkring i Danmark. Og der er faktisk tale om perler af både høj kvalitet og lokalt præg.

I skrivende stund (senest opdateret den 17. juli 2019) produceres der 169 danske ginner hos 31 ginproducerende destillerier i Danmark. Langt størstedelen af de danske destillerier er såkaldte mikrodestillerier – destillationskapacitet på under 1000 liter – der med nysgerrighed og ildhu konstant løfter barren for verdensklasse gin produceret i lille Danmark.

Selv med hele 169 forskellige danske ginner på det store ginmarked, er det endnu ikke muligt at betegne den danske ginscene som en homogen bevægelse. Til gengæld har en stor del af de 31 ginproducenter fundet inspiration i lokalmiljøet med brug af lokale ingredienser i tilsmagningen af deres gin. Således indeholder Møn Gin udelukkende lokale urter som gråbynke, sødskærm og citronmelisse som substitutter for henholdsvis peber, lakrids og citron.
På Samsø plukker Sams Island Distillery enebær og orangemyrer til deres gin, og i København går Henrik Hammer på jagt efter agern i Frederiksberg Have til sin Frederiksberg Gin.
Der er dermed masser af lokale og unikke smagsoplevelser at finde blandt de danske ginner.

Nedenfor finder du en liste over de danske ginner (listen vil løbende blive ajourført).


De danske ginproducenter og deres ginner

Balderdash
Den københavnske cocktailbar Balderdash er med amerikaneren Geoffrey Canilao i spidsen en af Danmarks absolut bedste barer. Og det er måske de færreste der ved, at de også producerer spiritus til sig selv og diverse restauranter i hovedstaden. Website: https://www.balderdash.dk/

Producerer:

 • The Corner 108 Gin NY!

Braunstein
Det lille destilleri på havnen i Køge har siden 2005 brygget øl og destilleret spiritus. Det er først og fremmest et whiskydestilleri, men har igennem årene destilleret gin – både egne brands og andres brand. Website: www.braunstein.dk.

Producerer:

 • Danika Gin
 • Isfjord Gin
 • Mikkeller Botanical Gin
 • Mikkeller Navy Strength Gin
 • Wenneberg Botanisk Gin – Elderflower
 • Wenneberg Botanisk Gin – Raspberry
 • Thylandia Gin
 • Schackenborg Dry Gin
 • DragonFly Straight Gin
 • Ejderstedgade Gin NY!

Brænderiet Enghaven
Siden 2017 har Esben Moestrup, Erik Moestrup og Mikkel Nordkvist drevet Brænderiet Enghaven i Mellerup lidt uden for Randers. Brænderiet Enghaven går sig især i frugtbrændevin, men der er også blevet plads til vodka, rom, whisky og gin.
Website: http://braenderiet-enghaven.dk/.

Producerer:

 • G-Gin – Nordisk Bryghus Djursland 
 • Lyng Gin

Brænderiet Limfjorden
På Sundsøre Havn i Salling ved Limfjorden har destilleriet i flere år produceret alt fra whisky, snaps og brandy. I 2017 var Brænderiet Limfjorden klar med en ginserie opkaldt efter Klitmøllers surferparadis Cold Hawaii. Website: www.braenderiet.dk.

Producerer:

 • Cold Hawaii Gin with Apple
 • Cold Hawaii Gin with Mint
 • Cold Hawaii Gin Barrel Aged
 • Brænderiet Limfjorden Fadlagret Gin (1 år på egetræsfad)

Copenhagen Distillery
Det københavnske destilleri har siden 2015 produceret whisky, akvavit, snaps og gin. Det lille destilleri er siden etableringen vokset sig større og større med flere hænder, større destillator og flytning fra Kastrup Havn til Kløvermarken.
Website:
www.copenhagendistillery.com.

Producerer:

 • Copenhagen Dry Gin
 • Copenhagen Orange Gin
 • Copenhagen Oak Gin
 • Organic Spirits Gin
 • Copenhagen Bay Leaf Organic Gin

Destilleriet Als
I sommeren 2018 fik den lille ø Als sit helt eget destilleri. Armeret med en Steven Stillz-kobberdestillator fra USA vil Destilleriet Als producere både gin og whisky.
Website: http://destillerietals.dk/.

Producerer:

 • Kalas Gin
 • Djåst Gin
 • Kalas Egetræslagret Gin
 • Kalas Rabarber Gin NY!
 • Gin Forum

Dyrehøj Vingaard
Det hele startede med druer tilbage i 2008, da Dyrehøj Vingaard kastede sig ud i et vineventyr. Siden da har Dyrehøj Vingaard etableret eget destilleri til produktion af både gin, whisky og drâm. Website: www.dyrehoj-vingaard.dk.

Producerer:

 • Rös Gin

Empirical Spirits
Det københavnske og meget eksperimenterende destilleri på Refshaleøen har siden 2017 leget med produktion af spiritus. Destilleriet er drevet af en rækker kokke og med mantraet “We’re not following any kind of category ruleset or formula; we make what we make because it tastes good.” Website: https://empiricalspirits.co/.

Producerer:

 • Charlene McGee Bland med røget enebær

Fary Lochan Destilleri
Med inspiration fra Skotland begyndte Jens-Erik Jørgensen at destillere whisky i 2009. Siden har sønnen overtaget driften og sortimentet er udvidet med både snaps, akvavit og gin. Website: www.farylochan.dk.

Producerer:

 • Fary Lochan Gin
 • Fary Lochan Give Gin

Frederiksberg Destilleri
Under Frederiksberg Rådhus ligger Danmarks nok mindste gindestilleri. Etableret af Henrik Hammer, der også står bag de to engelske ginner Geranium Gin og Old English Gin, har destilleriet siden 2017 produceret dansk gin med stort ‘G’ og lokalt præg. Website: https://da-dk.facebook.com/frederiksbergdestilleri/.

Producerer:

GetSpirit
Siden juni 2017 har Carlo og Inge produceret spiritus på deres lille Müller-destillator i destilleriet i Roskilde. Til at starte med kastede de sig over produktionen af rom, men sidenhen er det blevet både til snaps og gin. Website: https://getspirits.dk/.

Producerer:

 • Gin no. 1
 • Gin no. 2
 • Bhut Orange CPH Gin

Isle of Møn Distillery
Fra sit hjem på Møn producerer Sara og Uffe Skaaning lokalt gin tilsmagt udelukkende med urter fra Møn – og destilleret i destillatorer af få liter.
Website: 
www.isleofmoen.com.

Producerer:

 • Isle of Møn Gin
 • Isle of Møn Oak Gin
 • Isle of Møn Wild Rose Gin

Knaplund Destilleri
Hos Knaplund Destilleri ved Skjern har man fra starten satset på de typer af spiritus, der smager lidt af Amerika og Det Vilde Vesten. Men udover Whiskey og Moonshine er der også blevet plads til lidt gin. Website: http://knaplund.dk/mikro-destilleri/.

Producerer:

 • Knaplund Classic Gin
 • Knaplund Oak Gin
 • Knaplund Gin Magic
 • Knaplund Gin Taffel NY!

Mosgaard Whisky
Det startede med et nedlagt landbrug og drømmen om egenproduceret whisky i 2015, men siden da har Gitte og Jes Mosgaard i den grad fået smag for gin. I dag produceres der masser af gin hos Mosgaard Whisky i Oure på Fyn.
Website:
www.mosgaardwhisky.dk.

Producerer:

Njord Gin Distillery
Den Aarhusbaserede ginproducent startede med at producere gin hos Brænderiet Enghaven i Randers i 2014, men i 2017 tog de springet og etablerede eget destilleri i Kødbyen i Aarhus. Website: https://www.njordgin.com/.

Producerer:

Nordisk Brænderi
Med inspiration fra sine arktiske sejladser har Anders Bilgram siden 2009 produceret alskens snapse fra sit destilleri Nordisk Brænderi i Fjerritslev. I 2014 kastede han sig over enebærspiritus med sin Nordisk Gin, og siden da er Anders blevet destillatøren bag en lang række kendte, danske ginbrands. Website: https://www.nordiskbraenderi.dk/.

Producerer:

 • Nordisk Gin
 • Nordisk Gin Sarek
 • Nordisk Gin Polar Bear
 • Svinkløv Gin
 • Marstal Gin No. 31
 • Anholt Gin
 • Ask Gin
 • Herbie Gin
 • Herbie Export Gin
 • Herbie Christmans Gin
 • Herbie Sky Gin
 • Herbie Aab Gin NY!
 • Il Mio Gin
 • Il Mio Gin Old Tom
 • Il Mio Gin Pompelmo
 • Il Mio Gin Cask
 • Il Mio Gin Buon Natale
 • Danish West Coast Gin
 • Hjejle Gin
 • Cornflower Dry Gin
 • Kvist & Vitus Gin
 • Black Rose Gin Barrel Aged
 • Danish Fuel Gin
 • Slik For Voksne Esbjerg Gin
 • Opal Gin
 • Skagen Dry Gin
 • Ikast Nature Sip New Nordic Gin
 • Højer Gin
 • Vesterhaws London Dry Gin
 • Dansk Malt Gin

Nyborg Destilleri / Ørbæk
Det Ørbæk-ejede Nyborg Destilleri i det tidligere lokomotivværksted på havnen i Nyborg har en destillationskapacitet på hele 2 x 4000 liter – og er dermed det største destilleri i Danmark. Nyborg Destilleri producerer primært whisky, men lancerede i 2017 en ginserie inspireret af Fyn. Website: 
https://nyborgdestilleri.com/

Producerer:

 • Dew Gin
 • Frost Gin
 • Mist Gin
 • Fionia Gin
 • Henri No. 21 Organic Gin
 • Henri No. 26 Organic Gin
 • Henri No. 57 Organic Gin
 • Øko Hemp Gin
 • Falsled Gin
 • Herba Flora Gin no. 2
 • Herba Flora Gin no. 3
 • Herba Flora Gin no. 4
 • Soli Nordica Gin

Oakleaves NY!
Siden 2018 har Karsten Egeblad destilleret gin og brygget tonicsirup i det lille destilleri i Hinnerup ved Aarhus. Website: http://www.oakleaves.dk/

Producerer:

 • Gin No. 13 NY!
 • Oakleaves Classic London Dry Gin NY!
 • Oakleaves Tangerine London Dry Gin NY!
 • Oakleaves Mystery London Dry Gin NY!
 • Oakleaves Bay Leaves London Dry Gin NY!

Old Doctor’s House NY!
På den lille ø Fanø lidt udenfor Esbjerg har engelskfødte Mark Sandford startet en lille, lokal ginproduktion. Første gin blev lanceret i på lanceret Fanø Vesterland Festival i maj 2019. Website: http://odhgin.com/

Producerer:

 • ODH Gin NY!

OriginCPH
Det Målev-baserede mikro- og vacuumdestilleri med det københavnskklingende navn OriginCPH lancerede deres første gin, Aronia Dry Gin, i juni 2018. Det er Martin Nygaard og Carsten Vikke, der står bag det lille, fine destilleri. Website: https://cphorigin.com/.

Producerer:

 • Aronia Dry Gin
 • 12 Faces Gin
 • Aabjerggaard Kildedal Gin NY!

Radius Distillery
Et stenkast fra Stenløse på Sjælland har Radius Distillery siden foråret 2017 eksperimenteret med destillering af gin og anden spiritus. Nøgleordene er nysgerrighed og godt håndværk, og fremgangsmåden er legende og aldrig kedelig.
Website: https://www.radiusdistillery.com/.

Producerer:

 • Radius Batch No. 3
 • Radius Batch No. 5
 • Radius Batch No. 10
 • Radius Batch No. 16
 • Radius Batch No. 18
 • Radius Batch No. 21
 • Radius Batch No. 22
 • Radius Batch No. 23
 • Radius Batch No. 26
 • Radius Batch No. 29
 • Radius Batch No. 31
 • Radius Batch No. 32 – Roségin
 • Radius Batch No. 33
 • Radius Batch No. 36 – Vera Mexicana Gin NY!
 • Timm Vladimirs Gin NY!

Sall Whisky Distillery
Som det første whiskydestilleri i Østjylland har Sall Whisky kastet sig ind kampen om danskproduceret whisky lavet fra bunden – selvfølgelig lavet på økologisk korn. Som så mange andre whiskyproducenter, laver Sall Whisky selvfølgelig også gin. Website: https://sallwhisky.com/.

Producerer:

 • Syvsindgin

Sams Island Distillery
Med nøgleord som ‘enkelhed’ og ‘balance’ præsenterede Samsøs helt eget destilleri, Sams Island Distillery, i 2017 en egnspræget gin tilsmagt med blandt andet lokale enebær og håndplukkede orangemyrer. Website: https://www.samsisland.dk/.

Producerer:

 • Sams Island Gin
 • Sams Island Æblegin NY!
 • Sams Island Summer Mist Gin NY!

SiWu Distillery
SiWu – sammentrækning af forbogstaverne i grundlæggerne Nicolai Sivgaard Simonsen og Jonas Wulff Christensens fornavne – er et københavnsk destilleri etableret i 2018. Der første var en gin, destilleret med økologisk byg fra Gyrup Gård, men mon ikke der kommer flere slags spiritus fra deres hånd. Website: https://www.siwu.dk/.

Producerer:

 • SiWu Gin

Stone Grange Distillery
Det startede med akvavit, men i 2016 udvidede ejer og destillatør Henrik Elsner produktionen i Fredensborg med ginserien ELG Gin – er et levende bevis på, at en enkelt opskrift sagtens kan resultere i kompleks spiritus. Website: http://stonegrange.dk/.

Producerer:

 • ELG Gin No. 0
 • ELG Gin No. 1
 • ELG Gin No. 2
 • ELG Gin No. 3
 • ELG Gin No. 4
 • ELG Christmas Gin
 • Jim & Tony Gin
 • Struensee Slot’s Gin

Søbogaard
Søbogaard er nok bedst kendt for deres økologiske sodavandsserie, men siden 2005 har Søbogaard faktisk produceret den økologiske gin Djøn, samt et hav af andre økologiske spiritusprodukter. Website: http://www.soebogaard.dk/.

Producerer:

 • Djøn
 • Åbenlys Gin

Sønderborg Distillery
Under sloganet “Dit lokale brænderi. Økologisk spiritus og sønderjysk håndværk. En unik smagsoplevelse.” åbnede Sønderborg Distillery i forået 2018 med lanceringen af deres første produkt, Als Gin. Website: http://sonderborgdistillery.com/.

Producerer:

 • Als Gin
 • Dybbøl Gin

Tranum Mølle Destilleri
I den lille landsby Tranum, tæt ved Jammerbugten i Nordjylland, finder man mikrodestilleriet Tranum Mølle Destilleri. Her har Ulrik Mose Schade siden oktober 2018 produceret både gin og akvavit. Website: https://schade.life/.

Producerer:

 • Schade’s London Dry Gin Botanic
 • Schade’s London Dry Gin Spicy
 • Schade’s London Dry Gin Trinity
 • Schade’s Scuttlebutt Gin

Trolden Bryghus og Destilleri
Siden 2011 har Trolden Bryggeri i Kolding destilleret spiritus sideløbende med deres ølbryggeri. Der har primært vært tale om whisky lavet på en egenproduceret alkoholbase fra dansk byg, men der har også været lidt tid til at lege med både rom, vodka og gin. Website: https://www.trolden.com.

Producerer:

 • Trolden Copperpot Gin
 • Trolden Copperpot Gin Havtorn
 • Trolden Copperpot Jule Gin
 • Mols Bjerge National Park Gin
 • Enebærbjørn – Den Klodsede Bjørn
 • Anholt Island Gin
 • Aarhus Tower Gin
 • Dråben Gin
 • Barrel Aged Gin – Caribbean Cask

Urt Gin
I 2018 lancerede Søren Stockfleth Jessen ginserien Urt Gin. Ginnerne er en såkaldte cold compound ginner infuseret (selvom der står Dry Gin på flaskerne) med blandt andet ingredienser fra de grønne områder omkring København. Website: https://da-dk.facebook.com/urtgin/.

Producerer:

 • Urt Vildnis Gin
 • Urt Hyld Gin
 • Urt Orient Gin

Volsted Destilleri
Siden januar 2018 har civilingeniør Thorbjørn Ravn Kaagaard med sit Volsted Destilleri produceret spiritus Lindenborg Ådal i Njordjylland. Website: http://volsteddistillery.com/.

Producerer:

 • Jackdaw Gin
 • Goldcrest Gin
 • Albatross Gin

Østersøens Brænderi
Armeret med en 200-liters destillator ved navn Lilly har Østersøens Brænderi i Rønne på Bornholm produceret klassisk London Dry Gin med et nordisk tvist ved brug at blandt andet æbler, lyng, hindbærblade og havtorn. Website: http://braenderi.dk/

Producerer:

 • Østersøens Brænderi Premium Dry Gin
 • Østersøens Brænderi Premium Rabarber Gin
 • Gin Bornholm NY!
elg-gin-no-one-1
ELG Gin no. 1. Photo by Michael Sperling.
Reklamer

13 Comments on “De danske ginproducenter

 1. Pingback: Anmeldelse: Anholt Gin – En Verden af Gin

 2. Pingback: Anmeldelse: Njord Gin Barrel Aged – En Verden af Gin

 3. Pingback: Anmeldelse: Mosgaard Red Love Gin – En Verden af Gin

 4. Pingback: Anmeldelse: ELG No. 2 Gin – En Verden af Gin

 5. Pingback: Anmeldelse: Mosgaard Dry Gin – En Verden af Gin

 6. Pingback: Anmeldelse: Copenhagen Dry Gin – En Verden af Gin

 7. Pingback: Anmeldelse: Nordisk Gin – En Verden af Gin

 8. Pingback: Copenhagen Gin Walk returns! – En Verden af Gin

 9. Pingback: En aften med jysk negroni og Michelin-bøffer – En Verden af Gin

 10. Pingback: Anmeldelse: Frederiksberg Dry Gin – En Verden af Gin

 11. Pingback: Årets bedste ginner – 2018 – En Verden af Gin

 12. Pingback: Anmeldelse: Mosgaard Filippa Gin – En Verden af Gin

 13. Pingback: En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: