De danske ginproducenter

Det vil uden tvivl komme bag på de fleste, men der produceres faktisk masser gin i Danmark – og meget af det er af rigtig høj kvalitet.

Dansk gin. Photo by Michael Sperling.
Klelund Premium Dry Gin – vintage 2015, Mosgaard Dry Gin, ELG Gin no. 2, Njord Gin United Natures og Copenhagen Orange Gin. Photo by Michael Sperling.

I en tid hvor ginkategorien er i eksplosiv vækst, kan det være svært at få øje på de mange lokale ginperler, der produceres rundt omkring i Danmark. Og der er faktisk tale om perler af både høj kvalitet og lokalt præg.

I skrivende stund (15. oktober 2018) produceres der 104 danske ginner hos 22 ginproducerende destillerier i Danmark. Langt størstedelen af de 22 danske destillerier er såkaldte mikrodestillerier – destillationskapacitet på under 1000 liter – der med nysgerrighed og ildhu konstant løfter barren for verdensklasse gin produceret i lille Danmark.

Selv med hele 104 forskellige danske ginner på det store ginmarked, er det endnu ikke muligt at betegne den danske ginscene som en homogen bevægelse. Til gengæld har en stor del af de 22 ginproducenter fundet inspiration i lokalmiljøet med brug af lokale ingredienser i tilsmagningen af deres gin. Således indeholder Møn Gin udelukkende lokale urter som gråbynke, sødskærm og citronmelisse som substitutter for henholdsvis peber, lakrids og citron.
På Samsø plukker Sams Island Distillery enebær og orangemyrer til deres gin, og i København går Henrik Hammer på jagt efter agern i Frederiksberg Have til sin Frederiksberg Gin.
Der er dermed masser af lokale og unikke smagsoplevelser at finde blandt de danske ginner.

Nedenfor finder du en liste over de danske ginner (listen vil løbende blive ajourført).


De danske ginproducenter og deres ginner

Braunstein
Det lille destilleri på havnen i Køge har siden 2005 brygget øl og destilleret spiritus. Det er først og fremmest et whiskydestilleri, men har igennem årene destilleret gin – både egne brands og andres brand. Website: www.braunstein.dk.

Producerer:

 • Danika Gin
 • Isfjord Gin
 • Mikkeller Botanical Gin
 • Mikkeller Navy Strength Gin
 • Wenneberg Botanisk Gin – Elderflower
 • Wenneberg Botanisk Gin – Raspberry
 • Thylandia Gin
 • Schackenborg Dry Gin

Brænderiet Limfjorden
På Sundsøre Havn i Salling ved Limfjorden har destilleriet i flere år produceret alt fra whisky, snaps og brandy. I 2017 var Brænderiet Limfjorden klar med en ginserie opkaldt efter Klitmøllers surferparadis Cold Hawaii. Website: www.braenderiet.dk.

Producerer:

 • Cold Hawaii Gin with Apple
 • Cold Hawaii Gin with Mint
 • Cold Hawaii Gin Barrel Aged
 • Brænderiet Limfjorden Fadlagret Gin (1 år på egetræsfad)

Copenhagen Distillery
Det københavnske destilleri har siden 2015 produceret whisky, akvavit, snaps og gin. Det lille destilleri er siden etableringen vokset sig større og større med flere hænder, større destillator og flytning fra Kastrup Havn til Kløvermarken.
Website:
www.copenhagendistillery.com.

Producerer:

 • Copenhagen Dry Gin
 • Copenhagen Orange Gin
 • Copenhagen Oak Gin
 • Organic Spirits Gin
 • Copenhagen Bay Leaf Organic Gin

Destilleriet Als

I sommeren 2018 fik den lille ø Als sit helt eget destilleri. Armeret med en Steven Stillz-kobberdestillator fra USA vil Destilleriet Als producere både gin og whisky.
Website: http://destillerietals.dk/.

Producerer:

 • Gin Kalas

Dyrehøj Vingaard
Det hele startede med druer tilbage i 2008, da Dyrehøj Vingaard kastede sig ud i et vineventyr. Siden da har Dyrehøj Vingaard etableret eget destilleri til produktion af både gin, whisky og drâm. Website: www.dyrehoj-vingaard.dk.

Producerer:

 • Rös Gin

Empirical Spirits
Det københavnske og meget eksperimenterende destilleri på Refshaleøen har siden 2017 leget med produktion af spiritus. Destilleriet er drevet af en rækker kokke og med mantraet “We’re not following any kind of category ruleset or formula; we make what we make because it tastes good.” Website: https://empiricalspirits.co/.

Producerer:

 • Charlene McGee Bland med røget enebær

Fary Lochan Destilleri
Med inspiration fra Skotland begyndte Jens-Erik Jørgensen at destillere whisky i 2009. Siden har sønnen overtaget driften og sortimentet er udvidet med både snaps, akvavit og gin. Website: www.farylochan.dk.

Producerer:

 • Fary Lochan Gin
 • Fary Lochan Give Gin
 • Fary Lochan Ginlikør

Frederiksberg Destilleri
Under Frederiksberg Rådhus ligger Danmarks nok mindste gindestilleri. Etableret af Henrik Hammer, der også står bag de to engelske ginner Geranium Gin og Old English Gin, har destilleriet siden 2017 produceret dansk gin med stort ‘G’ og lokalt præg. Website: https://da-dk.facebook.com/frederiksbergdestilleri/.

Producerer:

GetSpirit
Siden juni 2017 har Carlo og Inge produceret spiritus på deres lille Müller-destillator i destilleriet i Roskilde. Til at starte med kastede de sig over produktionen af rom, men sidenhen er det blevet både til snaps og gin. Website: https://getspirits.dk/.

Producerer:

 • Gin no. 1
 • Gin no. 2

Isle of Møn Distillery

Fra sit hjem på Møn producerer Sara og Uffe Skaaning lokalt gin tilsmagt udelukkende med urter fra Møn – og destilleret i destillatorer af få liter.
Website: 
www.isleofmoen.com.

Producerer:

 • Isle of Møn Gin
 • Isle of Møn Oak Gin

Mosgaard Whisky
Det startede med et nedlagt landbrug og drømmen om egenproduceret whisky i 2015, men siden da har Gitte og Jes Mosgaard i den grad fået smag for gin. I dag produceres der masser af gin hos Mosgaard Whisky i Oure på Fyn.
Website:
www.mosgaardwhisky.dk.

Producerer:

 • Mosgaard Dry Gin
 • Mosgaard Tangerine Gin
 • Mosgaard Oak Aged Cask Gin
 • Mosgaard GinGin
 • Mosgaard Red Love Gin
 • HC Andersen Filippa Gin
 • HC Andersen Grapewine Gin
 • HC Andersen Oak Cask Gin
 • Old Holte Gin
 • 15-3 Golf Gin

Njord Gin Distillery
Den Aarhusbaserede ginproducent startede med at producere gin hos Brænderiet Enghaven i Randers i 2014, men i 2017 tog de springet og etablerede eget destilleri i Kødbyen i Aarhus. Website: https://www.njordgin.com/.

Producerer:

Nordisk Brænderi
Med inspiration fra sine arktiske sejladser har Anders Bilgram siden 2009 produceret alskens snapse fra sit destilleri Nordisk Brænderi i Fjerritslev. I 2014 kastede han sig over enebærspiritus med sin Nordisk Gin, og siden da er Anders blevet destillatøren bag en lang række kendte, danske ginbrands. Website: https://www.nordiskbraenderi.dk/.

Producerer:

 • Nordisk Gin
 • Nordisk Gin Sarek
 • Nordisk Sloe Gin
 • Svinkløv Gin
 • Marstal Gin No. 31
 • Anholt Gin
 • Ask Gin
 • Herbie Gin
 • Herbie Export Gin
 • Herbie Christmans Gin
 • Il Mio Gin
 • Il Mio Gin Old Tom
 • Danish West Coast Gin
 • Hjejle Gin
 • Cornflower Dry Gin
 • Kvist & Vitus Gin
 • Black Rose Gin Barrel Aged
 • Danish Fuel Gin
 • Slik For Voksne Esbjerg Gin
 • Opal Gin
 • Skagen Dry Gin

Nyborg Destilleri / Ørbæk
Det Ørbæk-ejede Nyborg Destilleri i det tidligere lokomotivværksted på havnen i Nyborg har en destillationskapacitet på hele 2 x 4000 liter – og er dermed det største destilleri i Danmark. Nyborg Destilleri producerer primært whisky, men lancerede i 2017 en ginserie inspireret af Fyn. Website: 
https://nyborgdestilleri.com/

Producerer:

 • Dew Gin
 • Frost Gin
 • Mist Gin
 • Fionia Gin
 • Henri No 26 Organic Gin
 • Henri No 57 Organic Gin
 • Øko Hemp Gin
 • Falsled Gin

OriginCPH
Det Målev-baserede mikro- og vacuumdestilleri med det københavnskklingende navn OriginCPH lancerede deres første gin, Aronia Dry Gin, i juni 2018. Det er Martin Nygaard og Carsten Vikke, der står bag det lille, fine destilleri. Website: https://www.facebook.com/OriGINCPH.

Producerer:

 • Aronia Dry Gin

Radius Distillery
Et stenkast fra Stenløse på Sjælland har Radius Distillery siden foråret 2017 eksperimenteret med destillering af gin og anden spiritus. Nøgleordene er nysgerrighed og godt håndværk, og fremgangsmåden er legende og aldrig kedelig.
Website: https://www.radiusdistillery.com/.

Producerer:

 • Radius Lab Batch No. 3
 • Radius Lab Batch No. 5
 • Radius Lab Batch No. 10
 • Radius Lab Batch No. 16
 • Radius Lab Batch No. 18
 • Radius Lab Batch No. 21
 • Radius Lab Batch No. 23
 • Radius Lab Batch No. 26

Sams Island Distillery
Med nøgleord som ‘enkelhed’ og ‘balance’ præsenterede Samsøs helt eget destilleri, Sams Island Distillery, i 2017 en egnspræget gin tilsmagt med blandt andet lokale enebær og håndplukkede orangemyrer. Website: https://www.samsisland.dk/.

Producerer:

 • Sams Island Gin

Stone Grange Craft Distillery
Det startede med akvavit, men i 2016 udvidede ejer og destillatør Henrik Elsner produktionen i Fredensborg med ginserien ELG Gin – er et levende bevis på, at en enkelt opskrift sagtens kan resultere i kompleks spiritus. Website: http://stonegrange.dk/.

Producerer:

 • ELG Gin No. 0
 • ELG Gin No. 1
 • ELG Gin No. 2
 • ELG Gin No. 3
 • ELG Gin No. 4
 • ELG Christmas Gin
 • Jim & Tony Gin

Søbogaard
Søbogaard er nok bedst kendt for deres økologiske sodavandsserie, men siden 2005 har Søbogaard faktisk produceret den økologiske gin Djøn, samt et hav af andre økologiske spiritusprodukter. Website: http://www.soebogaard.dk/.

Producerer:

 • Djøn
 • Åbenlys Gin

Sønderborg Distillery
Under sloganet “Dit lokale brænderi. Økologisk spiritus og sønderjysk håndværk. En unik smagsoplevelse.” åbnede Sønderborg Distillery i forået 2018 med lanceringen af deres første produkt, Als Gin. Website: http://sonderborgdistillery.com/.

Producerer:

 • Als Gin
 • Dybbøl Gin

Trolden Bryghus og Destilleri
Siden 2011 har Trolden Bryggeri i Kolding destilleret spiritus sideløbende med deres ølbryggeri. Der har primært vært tale om whisky lavet på en egenproduceret alkoholbase fra dansk byg, men der har også været lidt tid til at lege med både rom, vodka og gin. Website: https://www.trolden.com.

Producerer:

 • Trolden Copperpot Gin
 • Mols Bjerge National Park Gin
 • Enebærbjørn – Den Klodsede Bjørn
 • Anholt Island Gin
 • Aarhus Tower Gin

Østersøens Brænderi
Armeret med en 200-liters destillator ved navn Lilly har Østersøens Brænderi i Rønne på Bornholm produceret klassisk London Dry Gin med et nordisk tvist ved brug at blandt andet æbler, lyng, hindbærblade og havtorn. Website: http://braenderi.dk/

Producerer:

 • Østersøens Brænderi Premium Dry Gin
 • Østersøens Brænderi Premium Rabarber Gin
elg-gin-no-one-1
ELG Gin no. 1. Photo by Michael Sperling.

10 Comments Tilføj dine

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.