Fire Farverige Favoritter

Det enorme udvalg af gin har givet os mulighed for genbesøge de simple, de klassiske, og de lækre drinks og cocktails. Her er fire af mine favoritter lavet med fire farverige ginner.

Citadelle No Mistake Old Tom Gin i en lettere scrambled udgave. Photo og animation af Michael Sperling.
Citadelle No Mistake Old Tom Gin i en lettere scrambled udgave. Photo og animation af Michael Sperling.

Alle fire ginner i denne artikel er afbilledet i lettere scrambled udgaver i bedste Total Recall-stil. Hvorfor vides ikke, men det var sjovt at lave i Photoshop. Animationen ovenfor samt alle billeder er fotograferet og efterbehandlet af mig, Michael Sperling. Enjoy them, don’t steal them.

Four Pillars Bloody Shiraz Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Four Pillars Bloody Shiraz Gin: Med sin unikke flora og lunefulde humor har den australske ginscene de seneste par år positioneret sig som en af de mest spændende og anderledes i verden. Et rigtig godt eksempel på den moderne australsk gin er Four Pillars Bloody Shiraz Gin, hvor Australiens elskede nationaldrue, Shiraz, kombineres med gin. Hele, afstilkede druer infuseres i den pebervarme og appelsinfriske Four Pillars Rare Dry Gin i små ståltanke i otte uger. Efterfølgende presses druerne, og kvaset filtreres fra. Tilbage står en dyb, mørk, rødbedefarvet spiritus med masser af gin- og druepræg på en alkoholstyrke på 37,8% vol.

Simple Cocktail: Shake 50 ml. Bloody Shiraz Gin, 25 ml. friskpresset limesaft, 15 ml. hindbærsyltetøj (eller -puré) sammen. Hæld indholdet gennem en si ned i et glas fyldt med isterninger. Top op med ginger beer. Pynt med et hindbær og en myntekvist.

Læs mere om Four Pillars Bloody Shiraz Gin her.

ELG Gin No. 1. Photo and graphics by Michael Sperling.ELG Gin No. 1: Et stenkast fra Esrum Sø, godt tre kilometer nord for Fredensborg, har Henrik Elsner og hans Stone Grange Distillery produceret gin siden 2016. Henrik Elsners stilsikre ELG Gin-serie (bestående af seks ginner indtil videre) er indbegrebet af en “enkelt men effektivt” tilgang til ginverdenen. Tilsmagt med kun enebær, korianderfrø og gulerod og en alkoholstyrke på hele 47,2% vol. får man med ELG Gin No. 1 et ordentlig enebærsmæk og masser af krydrede citrusnoter. Det er simpel ginkunst lavet af en ægte ginfan.

Simple Gin & Tonic: Hæld 40 ml. ELG Gin No. 1 i et glas fyldt med isterninger. Top op med Fever-Tree Indian Tonic. Pynt med tynde skiver af gulerod (brug en kartoffelskræller) og drys frisk cilantro på toppen.

Citadelle No Mistake Old Tom Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Citadelle No Mistake Old Tom Gin: Med Citadelle No Mistake Old Tom Gin tog det moderne Cognac-hus, Maison Ferrand, den gamle og søde Old Tom gin til et helt nyt niveau. Baseret på den oprindelig Citadelle Gin fra 1996 er Citadelle No Mistake Old Tom Gin først lagret på fade, derefter omrørt med en fadlagret, let karamelliseret brun farin, og derefter lagret yderligere i et par måneder. Til sidst bliver den søde gin fortyndet med vand og tappet ved en alkoholstyrke på 46% vol. Det er rasende sødt og fyldt med både fadnoter, let floral gin, og masser af karamel.

Simple Cocktail: Omrør 45 ml. Citadelle No Mistake Old Tom Gin, 30 ml. Friskpresset citronsaft, 15 ml sukkerlage (50/50 sukker og vand opvarmet og derefter afkølet) i en kande sammen med is. Hæld indholdet gennem en si ned i et glas fyldt med isterninger. Top op med danskvand og pynt med citronskal. Så har du en lækker Tom Collins Cocktail.

Læs mere om Citadelle No Mistake Old Tom Gin her.

Oslo Gin. Photo and graphics by Michael Sperling.Oslo Gin: Der er sket rigtig meget på den norske ginscene i de seneste par. Med Oslo Gin har Det Norske Brenneri i Grimstad i den grad vist, at nordmændene udmærket ved, hvordan god gin med masser af egnspræg skal laves. Oslo Gins komplekse men også citronfriske og let blomstrede udtryk skyldes nøgleingredienser som enebær, mynte (spearmint og pebermynte), hyldeblomst, rosenblade og citron. Hovedparten af ingredienserne er skaffet via lokale gartnerier for at få så friske ingredienser som mulig. Der er masser af smag og masser af muligheder med Oslo Gin for hamrende lækre og festlige drinks.

Simple Gin & Tonic: Hæld 45 ml. Oslo Gin i et glas fyldt med isterninger. Top op med Fever-Tree Indian Tonic. Pynt med frisk økologisk citronskal og lidt mynte, eller en halv skive grapefrugt.

Læs mere om Oslo Gin her.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: