Sommerdrink: Basil Smash

Basil Smash 3. Photo by Michael Sperling.

Sommerferien bør og skal nydes med en iskold drink i hånden. Jeg laver desværre alt for sjældent drinks og cocktails, men i år skal det være anderledes. Dette er årets tredje sommerdrink, som jeg har nydt i min ferie.

En af de drinks jeg vender tilbage til hver sommer, er en Basil Smash, der angiveligt er udtænkt af Jörg Meyer fra The Lion i Hamburg tilbage i 2008. Drinken blev forståeligt nok udnævnt som “Best New Cocktail” ved Tales of the Cocktail Spirits Awards samme år.
En anelse mystificeret over, at basil smash ikke er ældre, tager jeg hatten af for Jörg. Det er en vidunderlig bittersød drink, som burde stå blandt de mange klassiske cocktail.

Opskrift:

  • En håndfuld frisk basilikum
  • En halv citron
  • 20 ml. simple sirup
  • 50 ml. gin

Basil Smash 2. Photo by Michael Sperling.Fremgangsmåde:

Muddle basilikum og citron i en shaker. Tilføj simple sirup og omrør. Tilsæt isterninger og gin til shakeren, shake hysterisk til armene kramper. Dobbeltstrain ned i et afkølet cocktailglas. Garnér med en basilikumkvist.

Til denne drink har jeg valgt den delikate Tarquin’s Dry Gin. En ægte håndlavet gin fra det smukke Cornwall i England med friske noter af fyrrenål og sprød lime og citron.

Det sværeste for mig ved denne basil smash, har været at finde det helt rigtige forhold mellem simple sirup og citronsaft. Jeg ender alt for ofte med en lidt for bitter drink. Denne gang var forholdet udmærket, men det kan sagtens forbedres.

Prøv også sommerens andre drinks: Gin Sparkler med timian, og en Bee’s Knees med lavendel.

5 Comments on “Sommerdrink: Basil Smash

  1. Pingback: Rosemary Gin Fizz | En Verden af Gin

  2. Hej Michael.
    Jeg forsøgte mig med denne cocktail i går med et udmærket resultat. Når man snakker “Simpel sirup” er dette så det samme som et sukkerlage – altså 50/50 sukker/vand som opvarmes? Jeg brugte glukose som jeg blandede op med vand.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: