Hernö Gin indtog Copenhagen Gin Walk

Hernö Gin var rammen for sjette omgang af Copenhagen Gin Walk, der udover ginsmagning og foredrag ved Jon Hillgren fra Hernö Brenneri bød på cocktails, drinks og mad på nogle af københavns bedste ginspots.

Hernö gins på Verandah. Photo by Michael Sperling.

Sneen dalede fint og frostgraderne bed en anelse i kinderne. Heldigvis var der masser af gin at varme sig på. Sjette omgang af Copenhagen Gin Walk, der blev afholdt lørdag den 24. januar 2015, bød på svensk gin i særklasse. En Verden af Gin havde nemlig inviteret destillatør og ejer af svenske Hernö Brenneri, Jon Hillgren, til en helt særlig single brand-udgave af det tilbagevendende ginarrangement, der denne gang gik under navnet Copenhagen Gin Walk – Hernö Edition.

Jon Hillgren fra Hernö Brenneri fortæller om destillation og Hernös ginner. Photo by Michael Sperling.
Jon Hillgren fra Hernö Gin åbnede Copenhagen Gin Walk med foredrag og smagning. 

Svenske dråber i glassene

Første halvdel af arrangementet foregik i de smukke lokaler på den indiske restaurant Verandah i The Standard i Havnegade. Med en enestående udsigt til Københavns havn lagde Jon Hillgren ud med at introducere deltagerne for Hernös imponerende ginner. Smagningen bød på en blindtest af Hernö Swedish Excellence Gin, Hernö Juniper Cask Gin, Hernö Old Tom Gin og Hernö Navy Strength Gin. Og gæsterne slap da heller ikke for et par anekdoter eller to om verdens nordligste gindestilleri, der på blot tre år er blevet en væsentlig spiller på den internationale ginscene.

Gin & Tonic serveret med en anretning af Aloo papri chaat, Keema Mutter Samosa og mushroom pepper fry. Photo by Michael Sperling.
I
ndisk anretning serveret med Gin and Tonic med Hernö Navy Strength Gin.

Indisk mad og sømandsgin

Når nu man befinder sig på en af Københavns bedste indiske restauranter, skal man da være et skarn, hvis man ikke smager på de lokale delikatesser. Heldigvis er Verandah vild med gin, og menukortet byder således på et større udvalg af særligt designede Gin & Tonics, der matcher restaurantens indiske retter.
I aftenens anledning serverede Verandah en let anretning bestående af Aloo Papri Chaat, Keema Mutter Samosa og Mushroom Pepper Fry. Dertil havde Verandah specialudviklet en gin and tonic på Hernö Navy Strength Gin, 1724 Tonic Water, madarintatar, pyntet med en myntekvist.

Bartender Helena Johansson mikser Tom Collins lavet på Hernö Old Tom Gin. Photo by Michael Sperling.
Helena Johansson mixer Tom Collins med Hernö Old Tom Gin.

Et twist på en klassiker

Godt halvvejs gennem arrangementet gik turen videre til K-Bar ved Højbro Plads. Det er anden gang Copenhagen Gin Walk har haft glæde af barens gæstfrihed. I anledning af aftenens Hernö-tema serverede bartenderne Helena Johansson og Aurimas Mulevicius et twist på den klassiske Tom Collins med Hernö Old Tom Gin, citronsaft, sukkerlage, danskvand og piskede æggehvider.

Hernö Swedish Excellence Gin på Madam Chu's i Gammel Strand. Photo by Michael Sperling.
Hernö Gin indtog Madam Chu’s for en aften. 

Geishahule og karrycocktail

Aftenens sidste stop blev Madam Chu’s i Gammel Strand, hvor de mørke, orientalske og geisha-inspirerede lokaler dannede rammen om den perfekte afslutning på en god aften i ginnens navn. Bartender og bestyrer på Madam Chu’s, Carsten Brakner, serverede et Hernö-twist på cocktailbarens Indian Summer med Hernö Swedish Excellence Gin, hyldeblomst, citronsaft og karry. En floral og let krydret cocktail, der satte et flot punktum for aftenen.

Deltagerne nyder Madam Chu's Indian Summer cocktail lavet med Hernö Swedish Excellence Gin. Photo by Michael Sperling.

Jeg vil gerne sige tusind tak til alle aftenens gin walkers. Det er altid en fornøjelse at vise så søde og nysgerrige mennesker de gode gins og de gode cocktailbarer. Jeg håber, vi ses til mange flere gin walks. En stor tak til Verandah, K-Bar og Madam Chu’s, fordi I ville have besøg af os. Og en særlig tak til Jon Hillgren, Hernö Gin og den danske importør og distributør af Hernö Gin, FreeCompany, fordi I havde lyst til at være en del af Copenhagen Gin Walk. Tusind, tusind tak.

One Comment on “Hernö Gin indtog Copenhagen Gin Walk

  1. Pingback: Anmeldelse: Hernö Navy Strength Gin | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: