Colonial Tonic

Colonial Tonic er lidt som at opdage G&T på ny. Den er ulig nogen anden tonicvand på markedet lige nu – og så er den oven i købet dansk.

Gin and Colonial Tonic. Photo: Michael Sperling.Under mottoet ’Tonic was never clear’ har det cyklende engelske makkerpar fra The Traveling Gin Company indgået et samarbejde med det danske Ebeltoft Gaardbryggeri om produktion af noget så sjældent som en dansk tonicvand. Den hedder Colonial Tonic, og er ifølge dem selv, som de tonicvand der blev nydt i britiske kolonier tilbage i 1920’erne.

The Traveling Gin Company og Ebeltoft Gaardbryggeri har et klart mål med Colonial Tonic: at bringe ”tonic water back to its traditional roots of creation.” Og Colonial Tonic er da også en helt naturlig tonicvand lavet af frisk peruviansk cinchonabark, friskpresset citron-, lime- og appelsinsaft, jamaicansk peber, citrongræs, vand (østdjursk grundvand) og økologisk rørsukker.

Der er ingen tvivl om, at Colonial Tonic er noget helt andet end andre tonicvand på markedet i øjeblikket. For det første er den let gylden, og minder derfor om den tonic, man får, når man anvender tonicsirup. For det andet er den virkelig smagfuld. Der er en helt anden form for bitterhed og sødme, end jeg nogensinde har smagt i en tonicvand. Der er tydelige zesty citrusnoter, genkendelig smag af citrongræs og underspillede karamel noter.

Colonial Tonic with Gin. Photo: Michael Sperling.

Colonial Tonic er lidt som at opdage G&T på ny. Man får lyst til at hive alle gin ud af skabet, for at se hvordan hver de hver især smager sammen med Colonial Tonic. Indtil videre har jeg smagt den sammen med Dodd’s Gin, Old English Gin og Martin Miller’s Gin, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe endnu. Matchet med Colonial Tonic er klart bedst, når ginnen ligeledes er kraftig i smagen, og gerne besidder en relativ høj alkoholprocent. Næste stop bliver Caorunn Gin.

Colonial Tonic with Dodd's Gin. Photo: Michael Sperling.

Colonial Tonic bliver på nuværende tidspunkt kun solgt i England, men folkene bag arbejder på en lancering i Danmark indenfor en overskuelig fremtid. Jeg glæder mig i hvert fald til at prøve den med de resterende 44 gin i skabet.

Ebeltoft Gaardbryggeri. Photo: Michael Sperling.

One Comment on “Colonial Tonic

  1. Pingback: TuesdayGT: Skotsk højlands Gin and Tonic | En Verden af Gin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: