5 festlige Gin & Tonics til nytår

Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.

Nytårsaften skal fejres med manér. Her er fem festlige og lækre Gin & Tonics, der med garanti vil imponere dine gæster.

Beefeater Gin & Fever-Tree Tonic: Den klassiske London-darling Beefeater Gin er en utrolig alsidig gin med et enormt potentiale for festlige Gin & Tonics. Denne tørre, citrusprægede gin er tilsmagt med ni traditionelle ginbotanicals, der udover enebær blandt andet tæller mandler, orrisrod, appelsinskal og citronskal, og det gør den oplagt som komponent i de store, flotte, spanske gintonics, hvor fokus er på drinkens festlige og læskende egenskaber.

Fyld et stort rødvinsglas halvt op med isterninger. Tilsæt en håndfuld granatæblekerne og fire store stykker grapefrugt. Rør forsigtigt rundt i glasset, så granatæbler og grapefrugt fordeler sig blandt isterningerne. Tilsæt 6 cl. Beefeater Gin og top op med Fever-Tree Tonic (gerne 50/50 gin og tonicvand) og lidt ekstra isterninger.

Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.Njord Gin & Colonial Tonic: Den danske Njord Gin er en rigtig vinter gin. Lavet på en egenproduceret alkoholbase fra kartofler og tilsmagt med enebær, havtorn, rønnebær, skovmærke, gran, kvan, lakridsrod og koriander, er Njord Gin en cremet, fed og fyldig gin med masser af nordiske smagsnoter, der smager lige så godt neat/ren som den gør i drinks.
Njord Gin er en smagsbombe uden lige, og den har rigtig godt af lidt modspil i form af den danske tonicvand Colonial Tonic fra Ebeltoft Gaardbryggeri, der er brygget med frisk kinabark, friskpresset citron-, lime- og appelsinsaft, jamaicansk peber, citrongræs og økologisk rørsukker.

Hæld 5 cl. Njord Gin i et stort whiskyglas. Fyld glasset først med store isterninger og dernæst Colonial Tonic. Top op med ekstra isterninger og pynt med en kanelstang og en stjerneanis.

Gin & Tonic. Photo by Michael Sperling.Hendrick’s Gin & Fever-Tree: Ginverdenens skotske superstjerne, Hendrick’s Gin, er indbegrebet af en moderne gin med sin blanding af traditionelle og moderne giningredienser som enebær, røllike, hyldeblomst, kamille, appelsinskal og guineapeber. Dertil kommer dens brug af agurke- og rosenessens, der er tilsat ginnen efter selve destillationen.
Hendrick’s Gin er et uhyre komplekst mesterværk med masser af muligheder for lækre og festlige Gin & Tonics.

Pres 5-6 stykker agurk og 4-5 mynteblade med en ske i bunden af skabets mest elegante vandglas. Tilsæt 5 cl. Hendrick’s Gin og fyld glasset op med isterninger. Top op med Fever-Tree Tonic. Pynt med en myntekvist, der er blevet vækket ved et par slag på kanten af glasset (og eventuelt et festligt sugerør).

gin-and-tonic-4Sipsmith Gin & Erasmus Tonic: Er du mere til den klassiske Gin & Tonic med fuld skrald på enebær og citrus, er Sipsmith Gin fra den britiske hovedstad London helt sikkert noget for dig. Denne klassiske gin er tilsmagt med ti traditionelle giningredienser og er i sig selv enorm smagfuld med frisk fyrrenål, krydret kanel og korianderfrø, sødlig lakridsrod og supertør citronskal helt i front.
Sipsmith Gin kan sagtens nydes rent, men nu hvor det skal være festligt, kan man med fordel blande ginnen med den belgiske tonicvand Erasmus Bond Classic Tonic Water, der er den mest klassiske tonicvand i Erasmus Bond-serien.

Hæld 5 cl. Sipsmith Gin i et afkølet glas. Fyld glasset med isterninger og fyld op med Erasmus Bond Tonic. Pynt med to skiver lime (tre hvis det skal være ekstra festligt).

Gin Mare & 1724 Tonic: Siden lanceringen i 2008 har Gin Mare vist verden, at Gin & Tonics kan være en glimrende ledsager til mad. Med rosmarin, basilikum, timian og oliven i front, er den spanske Gin Mare skræddersyet til middelhavsregionens lækre råvarer – også når det kommer til drinks. Overrask dine nytårsgæster med en meget anderledes Gin & Tonic, hvor du kombinerer Gin Mares krydderurtede smag med den søde og frugtige tonicvand 1724 Tonic Water.

Hæld 5 cl. Gin Mare i et stort rødvinsglas. Tilsæt 3-4 store isblokke (jo større, jo bedre). Tilsæt 1724 Tonic (gerne 50/50 gin og tonicvand) og pynt med en skive appelsin og en timiankvist.
Servér sammen med en simpel servering af tapas med fx fennikelpølse, oliven, syltede cornichoner og saltede mandler.

Gin Mare & 1724 Tonic. Photo by Michael Sperling.


Njord Gin Sand and Sea (med Amber og Seaweed) til østers. Photo by Michael Sperling.Gin & Østers

Gin kan være en glimrende ledsager til østers. Find inspiration til lækre kombinationer af østers og gin her.
Perfekt til din nytårsaften.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: