Fra en lille garage i London-bydelen Hammersmith producerer Sipsmith Independent Spirits den utrolig bløde og behagelige Sipsmith London Dry Gin. Da Sipsmith fik sin tilladelse til destillation i 2009, var det den første kobbergryde-baserede destilleri i London i næsten 200 år.
Ginnen er en såkaldt ‘small batch gin’, destilleret på en 300-liters kobberdestillator ved navn Prudence – en håndlavet destillator fra den tyske destillatorproducent Christian Carl. Hver destillation (run) giver ca. 300 flasker gin (á 70 cl.). Alle flasker er markeret med et batch nummer, så man via Sipsmiths website kan finde ud af, hvornår ens nyindkøbte flaske er blevet destilleret.
Sipsmith London Dry Gin er meget smooth. Nærmest silkeblød. Det er en af de få gin, der rent faktisk kan nydes ren (med og uden isterninger). Sipsmith benytter 10 klassiske giningredienser i deres gin:
Makedonsk enebær, bulgarsk korianderfrø, fransk angelicarod, spansk lakridsrod, italiensk orrisrod, spanske mandler, kinesisk cassiabark, kanel fra Madagascar, appelsinskal fra Sevilla og spansk citronskal.
Tasting notes
Det er først og fremmest den fyrnåle-agtige smag (en anelse olieret) fra de makedonske enebær, der rammer tungen. Men i modsætning til mange andre gin, giver Sipsmith plads til de andre ingredienser: en afdæmpet citrus fra især appelsinen og i nogen grad af korianderfrø. Tydeligst er nok den velkendte smag af lakridsrod, der sammen med enebærren giver ginnen en let sødme. Næsen er fortrinsvis fyldt med enebær og en anelse citrus, nok mest fra korianderfrøene.
Eftersmagen er lang, varm og sødmefyldt fra især lakridsroden.
Tilsammen skaber ingredienserne en utrolig behagelig gin, der er smager af meget andet end enebær. Sipsmith er kompleks og nuanceret på samme tid. En moderne klassiker inden for London Dry Gin-stilen.
Sipsmith Gin and Tonic

Da gin sjældent er noget, man drikker neat, har jeg valgt at smage nærmere på, hvordan Sipsmith gør sig i en gin og tonic. Valget er denne gang faldet på Fever-Tree Tonic, garneret med en skive lime.
Fever-Trees markante citrusnoter og afdæmpede kinin komplementerer Sipsmith Gin fremragende, fordi den gør plads til ginnen. Det er muligt at smage, at det er en Sipsmith Gin og ikke en hvilken som helst anden gin. Især ginnens citrusnoter og sødme bringes frem. Dog er smagen af limeskiven en anelse for tydelig, så næste gang vil jeg foretrække en citronskive. Brugen af lime kontra citron i en gin og tonic er om noget et debatteret emne i gin og tonic-kredse (og ja, der findes faktisk gin og tonic-kredse, som du kan læse her).
Mit eget eksemplar af Sipsmith har jeg købt i Heathrow Lufthavn, men jeg har set den hos Juul’s Vinhandel i København til 345 kroner for 70 cl.
Du kan læse mere om Sipsmith Distillery fra mit besøg i februar 2013 i forbindelse med WSET’s Gin Ramble her og se mine billeder fra arrangementet her. Og som en særlig hyldest til Sipsmiths exceptionelt behagelige gin har jeg lavet et gif-billede af Sipsmiths flaske.
12 thoughts on “Anmeldelse: Sipsmith London Dry Gin”