Den bedste tonic til din gin

126 thoughts on “Den bedste tonic til din gin”

 1. Har du et godt sted man kan købe forskellige tonics? Jeg synes det er lidt svært at finde et ordentligt udvalg ud over Schweppes og Albani 🙂

  1. Hej Jacob. Jeg tager som regel i Mad og Vin i Magasin for at købe mine tonicvand. Her kan man få Fever-Tree, Fentiman’s, Q Tonic, Schweppes og den italienske særling La Nostra.
   I går fandt jeg den økologiske tonic fra Ørbæk i SuperBest. Det er to gode steder at starte.

  2. Juul’s vinhandel på Værnedams vej har de fleste tonic på listen ellers er der også Shoppen på Ahornsgade 22 bag Skt: Hans Torv

 2. Hej,

  Tak for en super guide. Der er helt sikkert noget som skal prøves.
  Det kunne måske være en idé at sammenligne med supermarkedernes egne tonic, feks synes jeg at brugsens super billige tonic er bedre end schweppes.

  Mvh,
  Lars

  1. Hej Lars,
   Der skal helt sikkert ses nærmere på de mange discount tonicvand, der findes på de danske marked. Jeg er sikker på, at der er et par overraskelser gemt dér. Og mon ikke en blindsmagning er vejen frem?

   1. Tak for dit svar Michael.

    Blindsmagning er klart METODEN. Så kan man undgå at blive påvirket af de lidt tarvelige flasker. Håber du kan finde tid til at skrive lidt om det i fremtiden.

    -Lars

  2. Enig, Coops egen tonic er meget mindre syntetisk i smagen end Schweppes. Også Harboes er god(fås i netto bl.a) – måske er det Harboe der laver den for Coop.

   1. Jeg synes altid at en Gin Tonic smager lige en tand bedre med f.eks. fever tree, men må indrømme at jeg til hverdag bruger Harboe fordi den simpelthen er så ekstremt billig og synes den smager fuldstændig som Schweppes.

 3. Dear Lars,
  great work, as far as I can piece it together with my rudimentary understanding of Danish.
  But tweaking the Tonic is indeed the best way to achieve a superior G&T. That’s why we make phenomenal tonic, a handcrafted small batch tonic syrup from entirely natural ingredients.
  We felt ashamed to dilute all the new and re-discovered wonderful premium gins with industrially made bitter soda. It works wonders with Hendrick’s and many other fine spirits.
  More Info here: http://www.phenomenaltonic.com

  Cheers, Hendrik

 4. Hej,
  Spændende artikel, jeg leder efter Sweppes andre tonic, med lavendel og rosenblade bl.a. Fået dem på gin-bar i Spanien i små Sweppes flasker, ret spændende til forskellige slags gin. Ved du om de kan købes i DK.
  Venlig hilsen
  En GT “elsker”

  1. Hej Lisbeth,
   Jeg vil helt klart anbefale Fever-Tree Tonic til Hendrick’s Gin. Fever-Tree er bare en sublim tonicvand og i kombinationen med Hendrick’s, fremstår ginnens agurke- og rosen-noter ganske tydeligt.
   Jeg faldt for nylig over San Pellegrinos tonica, og jeg har på fornemmelsen, at den også vil gå fremragende til Hendrick’s Gin. Men det er ikke testet endnu.
   God fornøjelse.
   Mvh.
   Michael

   1. Hej Anja,

    Nej, jeg kender desværre ikke Rös Gin. Det er faktisk første gang, jeg hører om den. Meget spændende. Det vil jeg bestemt undersøge nærmere.

    Rigtig god fornøjelse med din FredagsGT.

  1. Den findes efterhånden mange steder. Du kan fx købe den hos Juuls Vin og Spiritus, Lyngby Vinkælder, Den Franske Vinhandel, Urhskov Vinhandel, Salling, og helt sikkert flere steder.

 5. Jeg fik den mest forrygende gin&tonic i Zamora. Fantastisk. Tjeneren brugte Nordic Tonic. Om den gjorde det så godt, ved jeg ikke. Men god var den. Og med meget mere gin end foreskrevet 😊
  Derudover hældte han gin over et teblad med blandede bær

  1. Det lyder rigtig godt, Lene. Spanien er bare et godt sted at få gin and tonics. Ginnen er billig, så serveringen er også derefter, og garniture med teblade er et godt eksempel på, at Spanien er et regulært ginparadis.
   Nordic (Nørdic) Tonic er en Coca Cola-produkt, der smager ganske godt, med masser af smag og kulsyre. Udmærket tonicvand efter min mening.

 6. Hej,
  Super guide. Mange tak for det. Jeg var i Porto og jeg var sammen med nogle venner på en bar som hedder “the gin house”. Den mest imponerende bar jeg har set. De serverer kun gin. De har ca. 275 gin og omkring 35 tonic vand. Det var den mest professionalt bartender jeg har set længe. Vi brugte 3 timer hver dage. Det var en ren opplevelse. Jeg kan kun anbefalle til gin lovers som mig.

 7. Efter at have læst denne fine artikel og fået et hurtigt overblik over kommentarerne undrer det mig, at ingen har forslået Fever-Tree Mediterranean Tonic. Den er bestemt værd at tage et kig på. Indtil videre har jeg kun prøvet den med Gin Mare og Bulldog gin samt natural, og Mediterranean Tonicen lader til at være langt mere kompleks i dens smagsnuancer end Fever-Tree Indian Tonic Water.

   1. Hej Anders,

    Der er flere tonicvand, jeg stadig mangler at få skrevet om på denne side. Jeg har dog endnu ikke set Thomas Henry på danske hylder. Så snart den kan købes i Danmark, vil jeg meget gerne kaste mig over den.

   2. En hurtig Google-søgning gav også 3 danske netbutikker med TH tonic. Mange danskere kender den dog nok fra Tyskland, hvor jeg selv blev meget betaget af den, kombineret med en Stauffenberg gin fra det Sydtyske i forbindelse med et besøg på en herlig restaurant i Berlin. Huskede netop på det i dag og det bragte mig også herind. Fik helt lyst til den efter lidt læsning og skyndte mig at købe et par flasker på en tysk netbutik. Fik ved den lejlighed også nogle TH tonic til ca 7 kr pr stk. Normalprisen i DK er når jeg har set den, er ca 20 kr pr. 0,2 flaske.

  1. Hej Bendt,

   Der mangler i hvert fald fire mærker af tonicvand som tingene ser ud på nuværende tidspunkt. Jeg går på jagt i det nye år, for at spore de sidste nye og temmelig sjældne tonicvand (i dansk sammenhæng) .

   Mvh. Michael

   1. Jeg køber den hos TheoBrands, Smedeholm 12-14, 2730 Herlev. De har hovedsagligt specialøl men også sodavand. Jeg tror, at det er en grossist, men de holder lagersalg ca. en gang om måneden, som man orienteres om via nyhedsmail. Selv om der ikke er angivet sodavand i mailen, så har de dem.

 8. Virkelig fremragende guide. Overvældende med de mange muligheder. Jeg har begrænset erfaringerne til Gordons, Schweppes, citron og is. jeg elsker det! men man kan jo godt udvide sin horisont en smule…☺ for nylig prøvede jeg så en Plymouth Navy Strength (50 %) og en Fentimans 19:05 Herbal Tonic Water. Stadig med citron ig is – det var en fuldstændig anderledes oplevelse Og smagte vildt! GT verdenen er så stor!

 9. Er der nogen der har erfaringer / kender en light tonic som lever op til de andre?

  Til jer der efter spørger slagssteder for tonic: Den franske vinhandel i Roskilde har et meget fint udvalg af både G&T.

  1. Hej Søren,

   Jeg har selv meget svært med smagen af især aspartam, med dens kunstige og flade sødme i eftersmagen, men en tonicvand som Fever-Tree Light går uden om disse kunstige sødemidler. Det smager udemærket, men uden sukker mangler tonicvanden altså lidt fylde. Men det er mit eneste bud. Jeg har også hørt godt om Fentiman’s light Tonic.

 10. Hvordan passer disse sammen? Geranium gin og san pellegrino tonic. Eller Geranium gin og sweppes tonic?

  1. Man kan sagtens kombinere Geranium Gin og San Pellegrino Aqua Tonica. Tonicvanden er ganske frisk og tør, men fungerer fint med Geraniums florale og citrusfriske smag. Ganér eventuelt med grapefrugt eller bare citron.

 11. Hej, Rigtig god gennemgang af de forskellige typer tonic. Selv bruger jeg faktisk kun Schweppes Tonic. Men efter at have prøvet Fentiman’s Tonic Water blev jeg opmærksom på, at der også findes andre og bedre tonic.

 12. Hej. Jeg sidder pt på Kreta og nyder en skøn ferie og er i den forbindelse stødt på en tonic vand fra Tuborg, der åbenbart ikke sælges i Danmark. Jeg synes faktisk den er rigtig god i en GT, men ved ikke om andre kender til den?

  1. Hej Frederik,

   Jeg synes ikke at kende til en tonicvand fra Tuborg, men det skulle ikke undre mig. For der findes et utal af tonicvand på det sydeuropæiske marked.

   Smager den godt?

   1. Den er noget mere blød i smagen end f.eks. Sweppers som jeg personligt kan sammenligne mest med. Der må også være sparet på kulsyren.

 13. Så røg der lige en NO3 gin i mit skab. Kan se du ofte refererer til den men hvordan plejer du at sammensætte en G&T med denne gin?

  1. Hej Frederik. Jeg plejer at servere No. 3 Gin med enten Fever-Tree Tonic eller Thomas Henry Tonic, garneret med både en skive grapefrugt og en skive citron. Det holder max!

   1. Neat er den virkelig frisk i smagen og har jo næsten en chililignende effekt på tungen i eftersmagen.

   2. Ja, det må man sige. Når man kigger på diverse Internetsider kan man nogen gange forundres over så mange forskellige der findes.

 14. Med 4 timer i Brussels lufthavn var det et stort + at der i loungen var både gin og tonic, og specielt tonicen var en positiv overraskelse, det var tonic nørdic, jeg har efterfølgende søgt den men kun fundet den i Spanien og Belgien, kender du til salg i DK

   1. Den er i hvert fald i Brussels AirPort, men dukkede også op via googlesøgninger i Belgien.
    Jeg må starte en import 😉 Per bo C

 15. Hej, har lige købt en g’vine – floraison 😄 måske har du et forslag til en og’ tonic vand? Og mange tak for en rigtig fin side….

 16. Spændende læsning, jeg har snart en del forskellige Gin nu , jeg bruger nornir indian tonic fra Rema 1000, den er rigtig god efter min mening , jeg bruger også deres lemon den smager fantastisk.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.